Dünya

Kuzey Kore'de Kim Jong-un ve kızının fotoğraflarının yer aldığı posta pulları bastırıldı

15 Şubat 2023 16:25

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bir süredir her önemli askeri etkinliğe yanında götürdüğü kızı Kim Ju-ae ile fotoğraflarının yer aldığı posta pulları bastırdı.
 
Sputnik'te yer alan habere göre, Kuzey Kore (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) postası,ülkenin lideri Kim Jong-un ile kızı Kim Ju-ae'nin görsellerinin yer aldığı posta pulları bastı.
 
Kuzey Kore devlet medyasının yıllarca çocuklarından hiç bahsetmediği Kim, kasım ayında ülkenin en güçlü kıtalararası balistik füzesinin denenmesi sırasında birlikte kameralara poz verdiği kızını o zamandan beri hemen her önemli askeri etkinliğe yanında götürdü.
 
Kuzey Kore devlet medyasının henüz adını açıklamadığı 9-10 yaşlarındaki kız, Güney Kore istihbaratına göre Kim'in ikinci çocuğu Ju-ae.
 
Devlete bağlı Kore Pul Şirketi, 18 Kasım'daki füze denemesinin anısına cuma günü çıkaracağı yeni pul dizisini tanıttı. Pulların 5'inde Kim ile kızı füzeler ve komutanlarla birlikte yer alıyor. Web sitesindeki tanıtımda adı açıklanmayan çocuktan 'Kim'in sevgili kız evladı' diye söz ediliyor.