Kültür-Sanat

"Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın 200 yılı" paylaşımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı CSO'nun 200 yılını gözler önüne koyan fotoğraflar ile sosyal medya üzerinden kutlama mesajı paylaştı.

06 Nisan 2024 16:30

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile 'Riyaset-i Cumhur Filarmoni' adını alışının 100'üncü yılını kutluyoruz" paylaşımı yaptı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından orkestranın eski ve yeni halinin fotoğrafları ile yapılan paylaşım ile geçmiş ve günümüz arasındaki görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası günümüz

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası geçmiş

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı başka bir paylaşımda "Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile 'Riyaset-i Cumhur Filarmoni' adını alışının 100'üncü yılını kutluyoruz. Orkestramız, geçmişten günümüze kadar uzanan sanatsal mirasını, olağanüstü performanslar ve unutulmaz eserlerle zenginleştirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın daha nice yüzyıllar boyunca sanatımıza ışık tutmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.