Çevre

Kültür Bakanı'nın ortağı olduğu şirket SİT alanına otel yapmakta ısrarcı

Onay verilirse sit alanında inşaata başlanacak, bölgede koruma altına alınan ağaçlar da var

09 Şubat 2024 07:22

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ortağı olduğu şirketin, beş kez iptal edilen, 2. derece SİT alanı içindeki otel projesinde karar, İnceleme Değerlendirme Komisyonu’na kaldı. Bölgede Hazine’ye ait arazi Ersoy’un şirketine verilmişti.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, Ersoy Otelcilik İnşaat’ın Bodrum'un Adalıyalı mevkisinde yapmak istediği proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı 18 Nisan’da yapılacak. 124 bin 21 metrekarelik alanda 325 oda, 14 villa, 3 apart villa, 38 aile odası inşa edilecek. Projenin bedeli ise 159 milyon 926 bin TL olarak belirlendi.

Onay verilirse sit alanında inşaata başlanacak, bölgede koruma altına alınan ağaçlar da var!

Komisyondan çıkacak kararın ardından projeye onay verilmesi durumunda içerisinde 2. derece doğal sit alanı, 3. derece arkeolojik sit alanı, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanında inşaata başlanacak. Ayrıca bölgede koruma altına alınan ağaçlar da bulunuyor.

Proje alanının çoğunluğu Hazine’ye ait

Toplamda 124 bin 21 metrekarelik proje alanının 95 bin 201 metrekarelik bölümü ise Hazine’ye ait. Ancak alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bakan Ersoy’un şirketine tahsis edildi. 24 ayda tamamlanması planlanan projenin işletme süresinin 49 yıl olacağı belirtildi.