Gündem

Kulis: Erdoğan, oy kaybının faturasını kesmeye hazırlanıyor; Hayati Yazıcı, Nurettin Canikli gibi isimlere yönetimde yer vermeyecek

07 Ağustos 2023 06:13

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Mayıs’ta yapılan milletvekilliği seçimlerinde yüzde 35,8 oy alan ve bir önceki seçimlere göre oyunda yüzde 7’leri bulan düşüşün faturasını, ekimde yapılması planlanan 8. Olağan Kongre'de, “parti yönetimine kesmesi” bekleniyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, Erdoğan’ın parti yönetiminde de aynı milletvekili aday listelerindeki yüzde 70’lere varan değişikliğin parti yönetimine de yansıtılacağı konuşuluyor.

Kulislerde, Erdoğan’ın uzun süredir parti yönetiminde bulunan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz gibi partinin önemli isimlerine, “kongre sonrasında yönetimde yer vermeyeceği” de iddia ediliyor.