Gündem

İsrail askeri, TRT Haber ekibinin kamerasını kırdı

17 Kasım 2023 13:01

İsrail polisinin Kudüs'te bölgedeki gelişmeleri aktaran TRT Haber ekibinin kamerasını silah dipçiği ile kırdığı belirtildi. 

AA'nın haberine göre, İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlileri engellerken, Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Eski Şehir bölgesinde ve çevresinde demir bariyerler kurdu.

Polis güçlerinden biri, TRT Haber ekibinden kameraman Ahmet Bağış'ı ve muhabir Murat Can Öztürk’ü, canlı yayın yaptıkları sırada itti, ardından tüfeğinin namlusuyla vurarak kameranın camını kırdı.

Olay yerindeki AA muhabirine yaşadıklarını anlatan kameraman Bağış, İsrail polisinin yaptıkları yayını engellemek amacıyla kendilerine müdahale ettiğini söyledi.

İsrail güçleri önden giderken diğer basın mensuplarıyla birlikte kendilerinin de arkalarından gittiklerini ve polislere engel olmadan işlerini yaptıklarını anlatan Bağış, “Onlara engel olmamak için arkada bulunduğumuz halde bir polis birkaç arkadaşımızı itti. Sonra beni de önce itti, ardından mesafesi açılınca, yayın yapmayalım diye silahın namlusuyla objektife vurdu. Allah'a şükür, objektifimiz kırılsa da biz yine de yayınımızı yaptık.” diye konuştu.

TRT Haber ekibi, olayın ardından diğer meslektaşları ile bölgede görevlerini yapmaya devam etti. (AA)

AKP Sözcüsü Çelik'ten tepki: İsrail makamlarının basına yönelik öfkesi, kendi eylemlerine dair bir suçluluk duygusunu yansıtmaktadır 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TRT Haber'e yapılan müdahaleye ilişkin olarak X hesabından şu ifadeleri kullandı:

"İsrail polisinin, Filistin’deki gelişmeleri dünyaya aktaran @trthaber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Filistin’de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna iletebilmek ve kirli dezenformasyonları bertaraf etmek üzere mücadele veren TRT ekibini ve tüm basın mensuplarımızı tebrik ediyoruz.

İsrail makamlarının basına yönelik öfkesi, kendi eylemlerine dair bir suçluluk duygusunu yansıtmaktadır. İsrail’in insanlık suçlarını belgelendirmeye ve uluslararası platformda dile getirmeye devam edeceğiz."