Dünya

Kraliçe Camilla'dan, Kral Charles'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama: Onu düzende tutmaya çalışıyorum, sağlığı iyi

Erkeklerin "en iyi hastalar olmadığı" yönündeki esprilere yanıt veren Kraliçe, "Onu düzende tutmaya çalışıyorum" diye konuştu

22 Mart 2024 11:14

Buckingham Sarayı, dünya çapında komplo teorilerinin ve spekülasyonların merkezindeyken Kraliçe Camilla'dan Kral Charles'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Camilla, Charles'ın durumunun iyi olduğunu söyledi. 

İngiltere kraliçesi Camilla, Kuzey İrlanda'ya yaptığı ziyaret sırasında Kral Charles ile ilgili gelen sorulara yanıt verdi.

Kraliçe, ocak ayından bu yana belirsiz bir kanser türü nedeniyle tedavi gören ve kamuoyundan uzak kalan kralın durumunun iyi olduğunu söyledi.

"Gelemediği için hayal kırıklığına uğradı"

Ziyareti sırasında girdiği bir dükkanın çalışanının kralı sorması ve ona iyi dileklerini ileten geçmiş olsun kartı vermesinin ardından, Camilla kartı kabul etti ve teşekkür ederek, "Çok iyi gidiyor, gelemediği için çok hayal kırıklığına uğradı" dedi.

Erkeklerin "en iyi hastalar olmadığı" yönündeki esprilere yanıt veren Kraliçe, "Onu düzende tutmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Kanser teşhisi konulmuştu

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından, oğlu 3. Charles kral olarak tahta geçti. Buckingham Sarayı, geçtiğimiz günlerde prostat büyümesi nedeniyle hastaneye yatırılan Kral Charles'ın kanser hastası olduğunu açıkladı. Tedavi sürecine giren kral ocak ayından bu yana kamuoyundan uzak kaldı. Kralın tedavi sürecinde resmi ziyaretleri veliaht oğlu William ve eşi Kraliçe Camilla üstleniyor.