Gündem

“Koyunlar”a tahliye mahkemeyi ikiye böldü

Üye hakim karara muhalif kaldı ve 5 kişinin daha tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi.

27 Şubat 2024 09:57

Diyarbakır'da Koyunlar suç örgütüne yönelik davada mahkeme beş sanığı tahliye etti. Bir üye hakim, 22 aydır tutuklu olan sanıklardan beşinin daha tahliye olması yönünde karara muhalefet şerhi koydu.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesindeki 75 metrelik Bulvar üzerinde bir kafeteryanın uzun namlulu silahlarla taranarak suç örgütüyle hiçbir husumeti bulunmayan ve tesadüf sonucu burada müşteri olarak oturan Mervan Yalçın’ın öldürülmesi ve CİMER’e giden yoğun şikâyetler üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri geçtiğimiz yıl Nisan ayında harekete geçti.

Helikopter ve zırhlı araç desteğiyle eş zamanlı operasyonda çok sayıda tapu, çek, senet, silahlar ve suç delilleri ele geçirildi. Polisten kaçmaya çalışan zanlılardan bazıları yatak odasında rulo halindeki halının içinde, bazıları helikopter destekli operasyonda açık arazide kovalamaca sonucu yakalandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Diyarbakır’da suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurup adam öldürme, adam yaralama, yüksek faizle nakit para verip tefecilik yapmak, kamuya ait arazilere haksız yere sahip olmak, TOKİ ihalelerine fesat karıştırmak suçlarından Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yüklü miktarda silah ve parayla yakalanan 41 sanıklı Koyunlar suç örgütü davasında 5 kişi tahliye edildi. Mahkeme 8 kişinin tutukluluğunun devamına karar verirken, üye hakim karara muhalif kaldı ve 5 kişinin daha tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi.