Dünya

Kosova-İsrail maçı öncesi Priştine'de Filistin bayrağı açıldı

12 Kasım 2023 22:55

Kosova ile İsrail milli takımları arasında Kosova’nın başkenti Priştine’de oynanacak maçın öncesinde, şehrin merkezinde "Özgür Filistin" yazılı Filistin bayrağı açıldı.

Feminist Düşünce ve Eylem Kolektifi adlı sivil toplum kuruluşu (STK), gerçekleştirdikleri eylemi sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımla duyurdu.

STK’nin paylaşımında, Filistin bayrağının "Özgür Ukrayna" yazılı bayrağın yanına açıldığı ve hemen sonra kaldırıldığı belirtildi.

Paylaşımın devamında, "Halkların her türlü işgaline ve sömürgeleştirilmesine ayrıca ırkçılığa karşı çıkma ve mücadele etme konusunda birlik ve kararlılığımızı sürdürüyoruz. Ancak Filistin bayrağı açıldıktan hemen sonra kaldırıldı. Bu eylemi, Kosova devletinin sessiz bir girişimi ve İsrail devletinin Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşını destekleyen rahatsız edici bir tutum olarak okuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TIKLAYIN - Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

Kosova polisi, Kosova ile İsrail milli takımları arasında oynanacak maçın sorunsuz geçmesi için sıkı güvenlik önlemleri alındığını duyurmuş, stadyum içi ve çevresinde, her türlü ırkçı, yabancı düşmanı, siyasi, dini malzemenin bulundurulmasını yasaklamıştı.

Kosova ile İsrail arasında 15 Ekim'de oynanması planlanan maç, İsrail yetkililerinin, güvenlik gerekçesiyle milli takımlarının yurt dışına çıkmasına izin vermemesi nedeniyle 12 Kasım’a ertelenmişti.