Gündem

Korkusuz yazarı: AKP’den geçen belediyelerin borçlarını sürekli açıklamak aleyhe de dönebilir!

09 Mayıs 2024 08:52

Korkusuz yazarı Can Ataklı, CHP’li başkanların AKP’den geçen belediyelerin borçlarını açıklamasının “aleyhe dönebileceğini” yazdı. “Bu kampanyayı ‘başka bir şey yapmadan’ ısrarla sürdürmek kısa bir süre sonra aleyhte bir durum yaratır” diyen Ataklı, söz konusu harcamaların araştırılarak suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi.

Ataklı yazısında şunları kaydetti:

“Sonuçta eski belediyelerin bıraktığı borç bataklığı kamuoyunun tepkisini çeker ama bir süre sonra millet ‘Tamam anladık, ama bu bahanenin arkasına sığınarak iş yapmıyorsunuz’ demeye başlar. AKP’li belediyelerin büyük bir savurganlık içinde oldukları zaten bilinen bir gerçek. Ama yapılması gereken bu savurganlığın ifşa edilmesinden sonra hesap sorulma aşamasına da geçilmesidir.

Belediyeler hizmet kurumlarıdır ve elbette bu hizmetleri götürmek için kendi öz kaynakları yeterli olmayacaktır. Bu nedenle en büyüğünden en küçüğüne kadar her belediyenin borçlanması kaçınılmazdır. Yeni başkanlar bence şunu yapmalıdır. Birinci aşamada borç durumu saptanmalıdır. Bu zaten yapılmış ve çoğu belediye de bunu açıklamış durumda. Şimdi sıra incelemeye gelmelidir artık.

BİR: Borç neden alınmıştır? İKİ: Alınan borç yerinde kullanılmış mıdır? ÜÇ: Borcun ödeme kabiliyeti var mıdır, bu önceden saptanmış mıdır? DÖRT: Borçların ödenmesi bugüne kadar düzenli biçimde yapılabilmiş midir?

Yeni belediye başkanları bu maddeleri yerine getirdiğinde eğer bir yolsuzluk, usulsüzlük veya iş bilmezlik varsa ortaya çıkacaktır. Bu durumda eski başkan ve yöneticileri hakkında hemen suç duyuruları yapılmalıdır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Devralınan belediyelerde eski dönemin borçları açıklanıyor