Dünya

Kolombiya, 1 Mayıs kutlamalarında İsrail ile diplomatik ilişkileri keseceğini duyurdu: Soykırım çağına geri dönemeyiz

01 Mayıs 2024 23:29

İsrail'le ilişkileri keseceklerini açıklayan Kolombiya Devlet Başkanı Petro, "İnsanlığın gözleri önünde bütün bir halkın yok edilmesine seyirci kalamayız, Filistin ölürse insanlık da ölür" dedi.

 Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Gazze'de Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları nedeniyle yarından itibaren İsrail ile diplomatik ilişkileri keseceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, başkent Bogota'da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katılan Devlet Başkanı Gustavo Petro, tarihi Bolivar Meydanı'nda halka seslendi.

Petro, "Soykırımcı bir lider ve hükümet olmasından ötürü", yarın İsrail devleti ile diplomatik ilişkilerin kesileceğini söyledi.

TIKLAYIN - İsrail güvenlik ihracatını durdurdu; Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Auschwitz'i hatırlattı: Soykırımı desteklemiyoruz

İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını vurgulayan Petro, "Bugün meydanlara inen tüm insanlık bizimle aynı fikirde: Soykırım çağına geri dönemeyiz. İnsanlığın gözleri önünde bütün bir halkın yok edilmesine seyirci kalamayız, Filistin ölürse insanlık da ölür" dedi.

Petro, İsrail'in bombalaması sonucu Gazze'de bebeklerin hayatını kaybettiğini ve dünyanın birçok ülkesinde insanların sokaklara çıktığını belirtti.

Petro, 26 Mart'taki açıklamasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de ateşkes talebiyle kabul edilen karara uymaması halinde İsrail'le diplomatik ilişkileri keseceğini duyurmuştu.

TIKLAYIN - Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan, Netanyahu için "çocuk katili" Herodes benzetmesi