Gündem

Kocaeli'de üst geçide Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu afişi asan CHP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı gözaltına alındı

Kocaeli'de İmamoğlu afişi asan CHP’li kabahatler kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

16 Aralık 2022 22:12

Kocaeli'nin Derince ilçesinde üst geçide İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Asla yalnız yürümeyeceksiniz”  ifadesinin yer aldığı afişi asan CHP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir gözaltına alındı.

Kocaeli Barış Gazetesi'nin haberine göre, Derince'de bulunan Çenesuyu Köprüsü’ne İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun “Asla yalnız yürümeyeceksiniz” afişini asan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Demir, kabahatler kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Demir geçtiğimiz aylarda Kocaeli'ne gelen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi de Çenesuyu Köprüsü‘ne "Bye bye Erdoğan’" pankartı astığı için de ifadeye çağırılmıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi, siyasi yasak getiren 53. madde uygulandı. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'da kesinleşirse İmamoğlu'nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.