Ekonomi

Koç Holding'den 54,5 milyar dolar gelir

Holdingin CEO'su Levent Çakıroğlu, yurt içi ve yurt dışında stratejik adımlar attıklarını kaydetti

16 Mart 2024 07:28

Koç Holding, 2023 yılında konsolide bazda toplam 54,5 milyar ABD doları (USD) gelir elde ederken, 3,7 milyar ABD doları (USD) kombine yatırım gerçekleştirdi. Böylece şirketin son 5 yıldaki kombine yatırımları 11,2 milyar USD’ye ulaştı.

Koç Holding'ten KAP'a yapılan açıklamada şirketin 2023 yılına ait finansol sonuçları açıklandı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, "Küresel resesyon endişeleri yaşadığımız, bölgemizde savaşların sürdüğü, ülkemizde büyük bir âfetle sarsıldığımız, belirsizliklerin olduğu bir yılı geride bıraktık. Bu zorlu yılda da bilançolarımızı, nakit akışımızı ve likiditemizi disiplinle yönetmemizin faydalarını gördük. Basiretli yönetimimiz, sağlam iş stratejilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızın özverili gayretleri sayesinde başarılı finansal performansımızı sürdürdük" ifadesini kullandı.

Çakıroğlu, ülkeye duyulan güven ve Koç Topluluğu’nu geleceğe taşıyan küresel vizyon doğrultusunda yatırımlarını kararlılıkla sürdürdüklerini vurgularken, tüm paydaşlara değer yaratmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en değerli emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yaşını kutlamış olmaktan gurur ve heyecan duyduklarını belirten Çakıroğlu, “Cumhuriyet vizyonunun iktisadi açıdan hayata geçirilmesine liderlik eden bir Cumhuriyet kurumu olarak daima daha iyisini başarmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Ne mutlu ki, iki sene sonra kendisi de 100 yaşına girecek olan Topluluğumuz, sadece ülkemizdeki faaliyetleri ile değil, dünyanın dört bir yanındaki başarıları ile de Cumhuriyetimizi yüceltiyor” dedi.

"Yurt içinde ve yurt dışında stratejik adımlar atıyoruz"

Koç Holding’in dengeli portföy yapısı ve sağlıklı bilançosu sayesinde riskler karşısında dirençli olduğunu belirten Çakıroğlu, küresel düzeyde büyüme vizyonuna sahip olan bir topluluk olarak yurt içi ve yurt dışında stratejik adımlar attıklarını dile getirdi.

Çakıroğlu, otomotiv sektöründe geçtiğimiz yıl bulunurluktaki artışın ve makroekonomik dinamiklerin katkısı ile iç talepte görülen canlılığın şirketlere olumlu yansıdığını ifade etti.

Çakıroğlu, Arçelik’in Whirlpool ile Avrupa’daki üretim, satış ve pazarlama iştiraklerini bir araya getirecek bir ortaklık anlaşması imzaladığını hatırlattı. Çakıroğlu oluşacak yeni yapıda, Arçelik’in yüzde 75 ile hakim ortak haline geleceğini ve Koç Holding’in de Avrupa ve dünya beyaz eşya pazarında en önemli oyunculardan biri olma konumunu güçlendireceğini dile getirdi.