Dünya

Kobe: Mahallesini ölümcül bir patlamadan kuratan ev köpeğinin hikâyesi

18 Ocak 2024 14:33

T24 Dış Haberler

Her köpek sahibi için kendi köpeği kahramanıdır, ancak bazı köpekler bu 'onur'u daha farklı eylemlerle hak edebiliyor. Philadelphia'da yaşayan Kobe de, bu sıfatı mahallesini bir gaz kaçağı patlamasından kurtararak hak eden bir köpek. 

Instagram'da viral olan bir videoya göre Kobe'nin sahibi, 4 yaşındaki Sibirya kurdunun sürekli bahçesinin beton kısmını kazımaya çalıştığını fark etti. Köpeği için bu davranışın alışılmışın dışında olduğunu fark eden Kobe'nin sahibi Chanell Bell, geçmişte evinde doğal gaz kaçakları yaşandığı için durumu incelemeye başladı. Bell, durumu fark etmeden önce de evin ısıtma sistemiyle ilgili sorunlar yaşıyordu. 

Bell, gaz seviyesini ölçen bir cihazla evini kontrol ettiğinde normalin dışında bir durum olmadığını gördü. Ancak 21 Aralık'ta yine Kobe'nin aynı noktayı kazdığını fark eden Bell, bu sefer cihazla köpeğinin açtığı deliğe gitti. Cihaz, gaz kaçağı olduğunu tespit etti.

Ekipler, 3 gün boyunca Kobe'nin bulduğu gaz kaçağını tamir etmek için çalıştı. Görevliler, bir ışığı açıp kapamanın bile Bell'in evini havaya uçurabileceğini vurguladılar.

Bell, "Bu gerçekten akıl olmaz bir olaydı. Minnettarım; Tanrı'ya minnettarım, güzel oğluma minnettarım" dedi. 

WagWalking.com'a göre köpekler, doğal gaz korularında meydana gelen sızıntıları tespit etmekte oldukça yetenekli. 

Kobe'nin macerasını anlatan video, kısa süre içinde viral oldu. Bell, Kobe'nin ana karakteri olduğu bir çocuk kitabı yazmayı planladığını belirtti.