Gündem

KKTC’li siyasetçi Rahvancıoğlu Türkiye’ye alınmadı

Rahvancıoğlu'nun Türkiye'ye gelmesi N-82 koduyla engellendi

27 Eylül 2022 14:26

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki sosyalist Bağımsızlık Yolu Partisi’nin Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye girişine izni verilmedi. Rahvancıoğlu'nun Türkiye'ye gelmesi N-82 koduyla engellendi.

 Bağımsızlık Yolu (BY), partinin Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye girişine izni verilmediğini açıkladı. BY Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara’da temaslarda bulunmak üzere bu sabah adadan ayrılan Bağımsızlık Yolu heyetinde yer alan Rahvancıoğlu’nun Ankara’ya girişinin engellendiği kaydedildi.

Girişi N-82 kodu gerekçe gösterilerek engellenen Rahvancıoğlu'nun Ankara’dan Kıbrıs’a gelecek olan bir uçakla gün içinde adaya geri gönderilmesi bekleniyor.

N-82 nedir?

N-82 (Girişi ön izne bağlı yabancı): N-82 tahdit kodunda yabancı Türkiye’ye giriş yapmak için ön izin almak zorundadır. Ancak bu izin uygulamada hemen hemen hiç izin verilmemektedir. Bu durum ülkeye giriş yasağının bir uygulamasıdır. Bu durumda dava açılıp kod iptal edilmeden yabancının Türkiye’ye girmesi pek mümkün değildir.