Gündem

Kiracı “Türkçe bilmiyorum” diye itiraz etti; mahkemeden emsal tahliye kararı

Mahkeme ispat istedi

26 Ocak 2024 07:41

Artan hayat pahalılığıyla birlikte takip edilemeyen kira artışları kiracı ve mülk sahipleri arasındaki gerginliği de beraberinde getirdi. Son olarak dükkânını yabancı bir kişiye kiraya veren mülk sahibi, kiracısı dükkânı boşaltmayınca mahkemeye başvurdu. Konuyla ilgili 1 ay içerisinde icra takibi başlatılırken, kiracının icra takibine itirazı dikkati çekti. Yabancı kiracı anlaşmayı bilmeden imzaladığını, Türkçe bilmediğinden dolayı tahliye taahhütnamesinin geçersiz olduğunu ileri sürdü.

Milliyet’te yer alan habere göre, dükkân sahibinin avukatı Gizem Gonce, süreci şöyle anlattı:

“Kiracı icra takibine itiraz etti ve dedi ki: ‘Ben bu tahliye taahhütnamesini bilmeden imzaladım, Türkçe bilmediğimden kaynaklı tahliye taahhütnamesi geçersiz’ dedi. Bunun üzerine yasal süre göz önünde bulundurularak Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açıldı. Sulh Hukuk Mahkemesinde hakim gerekli incelemeleri yaparak şöyle bir karar verdi.

Mahkeme tarafından her ne kadar kiracı Türkçe bilmediğini iddia etmiş olsa da ispatlayacak herhangi bir delilinin olmadığı, dekontların ödeme bedellerinin Türk bankaları tarafından gönderildiği, ödeme bedelleri yazılırken herhangi bir yabancı dil kullanılmadığı bundan dolayı da Türkçe bilmediğini ispat edememesinden dolayı tahliye taahhütnamesinin geçerli olduğu belirtildi.”