Gündem

“Kılıçdaroğlu'nun kimliği, sünni kesim tarafından bir endişedir” diyen İyi Partili Oral’a Aytun Çıray’dan yanıt: Partimizin resmî görüşü değildir

Aytun Çıray - İbrahim Halil Oral

09 Haziran 2022 09:24

“Kılıçdaroğlu'nun kimliği, sünni müslüman kesim tarafından bir endişedir” diyen İyi Partili İbrahim Halil Oral'a, İyi Parti Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan yanıt geldi. 

Oral, katıldığı TV programında İslam dininin bütün mezheplerinin, bütün inanlarını eşit görürüm. Çünkü dinim bana öyle davranmayı hitap eder. Çok güzel bir söz var, 'insan bilmediği şeyin düşmanıdır' derler. Şimdi, Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır bu topraklarda alevi ve Kürtler ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir, (Kılıçdaroğlu'nun) alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum.  Ama Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir endişedir" dedi.

Çıray, Oral'ın sözlerine ilişkin olarak, "Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir." ifadesini kullandı.