Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan seccadeyle kürsüye çıkan Erdoğan’a: Kul hakkı yiyenler, bu sorgulamayı yapamaz!

05 Nisan 2023 10:28

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Bağcılar ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde kürsüde seccade göstererek seccadeye basmasıyla ilgili kendisine yüklenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert çıktı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, “Kul hakkı yiyenler, bu sorgulamayı yapamaz. Açık ve net söylüyorum. Erdoğan kul hakkı yiyen bir insan. Ben yemeyen bir insanım. Kim dürüst?” diye konuştu.

Yine Saymaz’ın aktardığına göre, gazetecilerle bir araya gelen Kılıdçaroğlu, Fox TV’den Gülşah İnce’nin sorusu üzerine o geceye dair şunu söyledi:

“Biz önümüze bakamayız. Önümüzde koruma vardır. ‘Burada merdiven var, aman dikkat edin’ diye uyarırlar. Ona göre ayağımızı atarız. Üstelik yalnız değilim. İsmail Müftüoğlu da orada. Kalabalık bir grup vardı. Bizim partililer vardı.”

CHP lideri, Voice Of Amerika’dan Hilmi Hacaloğlu’nun, “Bu tartışmadan iktidara ekmek çıkar mı” sorusu üzerine de şöyle dedi:

“Çıkacağını sanmıyorum. Burada samimiyet önemli. İstismar değil. Ben samimiyim. O istismar ediyor. Halkın da bunu anlayacak ferasetle sahip olduğuna inanıyorum.”


TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu’nun katıldığı iftar davetini veren İstanbul Platformu’nun lideri Müftüoğlu açıkladı: O seccade neden yerdeydi?