Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "seccade" yanıtı: Çıkar ağzındaki baklayı, 'affedersiniz' diyerek söyle de rahatla

06 Nisan 2023 01:31

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "seccade" fotoğrafı üzerinden kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı da etiketlediği gönderisine, "Bu zehirli dili tanıyoruz. Erdoğan çıkar ağzındaki baklayı, 'affedersiniz' diyerek söyle. Söyle de rahatla" ifadelerini yazdı.

Erdoğan, Bağcılar'daki toplu açılış töreninde seccadeyle çıkmış; Kılıçdaroğlu'nun seccadeye "bastığı" görüntülerin servis edilmesine ilişkin ise, "Fazla kalmadı 40 gün. Bu 40 gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir. Bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler" ifadelerini kullanarak, Kılıçdaroğlu'nu yuhalatmıştı.

Erdoğan'ın daha sonra bir canlı yayında söylediği, "Manevi değerlere hassasiyeti olmayanın seccadede gözü olmaz " sözlerine ise Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Seccade konusunda söylenecek her şeyi söyledik. Samimi Müslümanlar beni anladı. Peki bu işin tutmayacağını bilmez mi Erdoğan? Bilir" dedi.

"Derdi başka" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu onun imâlarından. Bu zehirli dili tanıyoruz. @RTErdogan çıkar ağzındaki baklayı, 'affedersiniz' diyerek söyle. Söyle de rahatla" ifadelerini kullandı.