Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a et ve süt fiyatları ile 'yalnızlık' yanıtı: Keçi falan demişsin, bir liste yaptım

"Aşağıda senin alışveriş yaptığın Tarım Kredi Kooperatifinden aldığım fiyatlarla hazırlanan, 3 kişilik bir ailenin 3 öğün yemek listesinin maliyeti var"

19 Ocak 2024 23:17

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan'ın "Bay Kemal'i günah keçisi ilan edip, yalnızlığa ittiler" ifadelerine yanıt geldi. 

AKP Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘günah keçisi’ ilan edildiğini ve ‘yalnızlığa itildiğini’ öne sürmüştü.

Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in partisini götürdüler, bölücü örgütün partisi DEM'e verdiler. ‘Gel bakalım Muharrem’ dediler, FETÖ taktikleri ile tasfiye ettiler. Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek CHP’nin başına Özgür Efendi’yi getirenlerin ilk işi bu partiyle bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM’lemek oldu" demişti.

TIKLAYIN - Erdoğan, Can Atalay'ı yine hedef aldı: 18 yıl hapse mahkum bir teröristi Meclis'e taşımak için hukukun altından tünel kazıyorlar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarına Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

X hesabından Erdoğan’ı etiketleyerek bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “Bak Erdoğan, benim yalnızlığım 5’li çetelerle mücadele de… Keçi falan demişsin bu vesileyle sana et ve süt fiyatlarını hatırlatacak bir liste yaptım. Bu listeyi her ay güncelleyeceğim ki, aziz milleti ne hale getirdin gör!” ifadelerini kullandı.

“Aşağıda senin alışveriş yaptığın Tarım Kredi Kooperatifinden aldığım fiyatlarla hazırlanan, 3 kişilik bir ailenin 3 öğün yemek listesinin maliyeti var” diyerek bir liste paylaşan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“Sadece temel gıda maddeleriyle karınlarını doyurmalarının, günlük maliyeti 422,31 aylık maliyeti 12.669 TL. Sofraya, bırak senin çok sevdiğin kestane balı, manda yoğurdunu koymayı, öğlenki makarnaya kıyma koyamadık!

Bu millete reva gördüğün, emekli maaşı 10 bin TL, asgari ücret 17 bin 2 TL.

Kirayı, faturaları, deterjan ve giyim masraflarını da sen öde!”