Spor

Kerem Aktürkoğlu, İngiliz basınına Galatasaray'daki yeni rolünü ve geleceğini anlattı

1999’da bebekken Gölcük’te enkazdan çıkan Kerem Aktürkoğlu 6 Şubat depreminden sonra yaşadıklarını aktardı

15 Aralık 2023 10:18

Galatasaray'ın milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, dünyanın önde gelen spor haber sitelerinden The Athletic'e açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılılardaki kariyeri ve performansıyla ilgili konuşan Aktürkoğlu, 1999 Gölcük depreminde enkazdan çıkan bir bebek olduğunu belirterek, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonraki yardım kampanyalarına da değindi.

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, sarı kırmızılı takımdaki geleceği ve kariyer hedeflerine dair önemli açıklamalar yaptı.

The Athletic'e röportaj veren Aktürkoğlu, yeni transferlerden sonra takımda rolünün değişmesine dair yorum yaparken, yıldız futbolcularla birlikte çalışmasının kendisine olan etkisini anlattı.

Yeni pozisyonu

Wilfried Zaha'nın Galatasaray'a transfer olmasıyla sol kanat mevkisinden 10 numara pozisyonuna geçiş yapan Kerem Aktürkoğlu bu değişim hakkında, "Oyunumu geliştirmemde bana daha çok imkan sağlıyor. 4 yıl sadece sol kanatta oynadım. Şimdi başka bir rolde ortada oynuyorum, benim için yeni bir meydan okuma ama iyi bir fırsat aynı zamanda. Benim için, 'Yerimi sağlama almam için daha iyi olmam lazım' düşüncesi beni motive ediyor. Çok iyi oyuncular geliyor, benim için oldukça iyi." ifadelerini kullandı.

Hedefinin yurtdışı olduğunu açıklayan yıldız oyuncu, "Doğru zamanda kariyerimde yeni bir adım atmayı amaçlıyorum. Büyük liglerin büyük takımlarında oynamak istiyorum. Bu yüzden her gün kendimi daha çok zorluyorum. Oynadığım maçlar birer süreç, her yıl daha iyi oluyorum. Bunu yaptığım sürece kariyerim ilerleyecek." dedi.

"Bir hayalin gerçekleşmesiydi"

Old Trafford ve RAMS Park'ta Manchester United ağlarını havalandıran 25 yaşındaki oyuncu, "Bir hayalin gerçekleşmesiydi. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ve gol atmak hayalken, Manchester United gibi bir takıma 2 gol atmak bu hayali daha güzel hale getiriyor." şeklinde konuştu.

Potter sevinci

Gol sevinciyle ilgili de konuşan Kerem, "Harry Potter ve benim aramda benzerlikler var. Aynı renkleri paylaşıyoruz (sarı kırmızı hem Galatasaray'ın hem Gryffindor'un), ayn numarayı giyiyoruz (7). Dışarıda gözlük takınca bazı taraftarlar bana Kerem Potter şeklinde sesleniyor. Benim oluşturduğum bir şey değildi, taraftarlar yaptı. Şimdi sevinç benim bir parçam gibi oldu. Antremanda bile takım arkadaşlarım yapıyor bu sevinci. Son maçta gol attım ama sakatlanmıştım, bu yüzden Dries Mertens benim yerime sevinci yaptı." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hissettikleri

Kahramanmaraşlı depremler sonrası yaşadıklarını anlatan Galatasaraylı oyuncu, “Ailemle birlikteydim. İlk tepkim ‘Oraya gitmeliyim’ demek oldu. Bizim kültürümüzde, yani Türk ve İslam kültüründe başkaları için yaptıklarımızı anlatmayı sevmeyiz. Bizde iyilik gizli yapılır. Bu yüzden şimdi de konuşurken rahat değilim” ifadelerini kullandı.

Hat-trick topunu sattı

Aktürkoğlu, şunları kaydetti:

“Depremzede olmanın ne anlama geldiğini en iyi 1999 depremini yaşamış olanlar bilir. Ben çok küçük olsam da ailem de depremzedeydi. Başkanvekilimiz bölgeye yardım tırları gönderilmesini organize etti. İnsanlara, ailelere gerekenlerin ulaştırılmasına yardım ediyorduk. İşin bir tarafı buydu ama bir de ailesini, yakınlarını kaybetmiş ya da enkaz altında yakını olup olmadığını anlamak için bekleyenler vardı. Onlarla sırf konuşup destek olmak bile çok önemliydi. Ben de etrafta dolaşıp insanlarla sohbet ederek onları rahatlatmaya çalıştım."

Geçen sezon Başakşehir karşısındaki 7-0’lık galibiyette hat-trick yaptığı maç topunu da geliri depremzedelere aktarılmak üzere açık artırmayla satışa çıkaran Kerem, şunları söyledi:

"Bizim için anlamlı olan kişisel eşyalar vermemiz istendi. Birçoğumuz maddi yardımda bulundu ki bu da çok önemli. Ama kişisel bir dokunuşta bulunmak, bölgedeki insanların hislerini anlamaya çalışmak da önemliydi. Yanlarında olup bir parça olsun umut verebilirsem bir işe yaradığımı hissedecektim”