Dünya

Kenya'da gaz patlaması: 2 ölü, çok sayıda yaralı

Apartman bloklarının yakınında büyüyen yangın, konutlar, işyerleri ve arabalara sıçradı

02 Şubat 2024 07:41

T24 Dış Haberler

Kenya'nın başkenti Nairobi'de meydana gelen büyük gaz patlamasında iki kişi hayatını kaybetti, 222 kişi de yaralandı.

Bir hükümet yetkilisi, gaz taşıyan bir kamyonun saat 23:30 civarında patladığını ve "büyük bir ateş topunun" etrafa yayıldığını söyledi. 

Apartman bloklarının yakınında büyüyen yangın, konutlar, işyerleri ve arabalara sıçradı. Daha önce hükümet, patlamanın bir gaz tesisinde meydana geldiğini açıklamıştı. Patlamanın esas nedeni araştırılıyor.

Hükümet sözcüsü Isaac Mwaura, patlama mahallinin güvenlik altına alındığını ve kurtarma operasyonlarının koordine edilmesine yardımcı olmak için bir komuta merkezinin kurulduğunu söyledi.

"Kurtarma görevinin en az aksamayla gerçekleştirilebilmesi için Kenyalılara alandan uzak durmaları tavsiye ediliyor" diye ekledi.

Yangının çok sayıda apartman kompleksine yayıldığı bildirilirken, ölü sayısının daha da artmasından endişelenildiği bildirildi. Görgü tanıkları, yerel basına patlamanın hemen ardından sarsıntı hissettiklerini söyledi.

Yaralılardan Boniface Sifuna, Reuters haber ajansına yaşananları şöyle anlattı: "Kaçmaya çalışırken patlayan gaz tüpü beni yaktı. Tam önümde patladı, çarpmanın etkisiyle yere düştüm ve birden alevlerin arasında kaldım. Kaçabilecek kadar güçlü olduğum için şanslıyım" 

Nation gazetesine konuşan isimsiz bir görgü tanığı, "Büyük patlamalar, devasa ateş topları, çığlık atan ve daha fazla patlama korkusuyla her yere koşan insanlar vardı" dedi. 

Bölgede yaşayan bir Nation gazetecisi, patlamanın ardından herkesin evlerini terk ettiğini söyledi. Kenya Kızıl Haçı sosyal medyada ekiplerin "alevlerle yorulmadan mücadele ettiğini" söyledi.