Gündem

"Kendisinden 'memleketin en itibarsız adamıydım' diye söz eden Mısıroğlu'nu bile şaşırttı adam yerine konması"

"Fakat dinle ne alakası var dünyevi iktidar hırslarının denmiyor fesliye"

15 Kasım 2018 10:38

Karar yazarı Akif Beki Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın İslamcı yazar Kadir Mısıroğlu'na yaptığı tartışmalı ziyaretle ilgili değerlendirmede bulundu. Beki, "Dil uzatmadığı, hakaret yağdırmadığı tarihi şahsiyet kalmadığı için adı 'fesli deli'ye, meczuba çıkmış bir gayriciddi zatı ciddiye alıyor, ayağına ziyarete gidiyor. Mısıroğlu'nu bile şaşırtıyor muteber adam yerine konması. Kendisinden 'memleketin en itibarsız adamıydım, yüzüme bile bakılmazdı' diye söz eden biri" dedi.

Erbaş'ın Mısıroğlu'nu ziyaretine birçok kesimden tepki gelmiş, istifaya davet edilmişti. AKP'den Erbaş'ın Cumhurbaşkanı tarafından takdir edilen bir isim olduğu açıklanmıştı.

Beki ziyarete ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede Erbaş için "Üstüne vazife olmayan meşgalelerden başını alamıyor" ifadesini kullandı.

Beki'nin "Ticarete sokulmayan partizanlık camide!" başlığıyla (15 Kasım 2018) yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Dini, ticaret odalarına bulaştırmazken siyasete alet etmek ne müthiş bir duyarlılık ama.

Ha camiye parti çığırtkanı sokmuşsunuz, ha partiye din düccarı...

Diyanet İşleri Başkanı'na sesleneceksiniz, bir el atsın, dine de laik demokrasiye de ihanet ediliyor, istismara izin vermesin diyeceksiniz...

Fakat Ali Erbaş Hoca üstüne vazife olmayan meşgalelerden başını alamıyor ki  ilgilensin.

Dil uzatmadığı, hakaret yağdırmadığı tarihi şahsiyet kalmadığı için adı 'fesli deli'ye, meczuba çıkmış bir gayriciddi zatı ciddiye alıyor, ayağına ziyarete gidiyor.

Kadir Mısıroğlu'nu bile şaşırtıyor muteber adam yerine konması. Kendisinden 'memleketin en itibarsız adamıydım, yüzüme bile bakılmazdı' diye söz eden biri.

Bilmiyor mu ki Erbaş Hoca, dengesizin ağzı kadar muvazenesi de bozuk...

Bilmiyor mu ki Atatürk ve İnönü gibi Mehmet Akif ve Necip Fazıl'a da ağız dolusu sövüyor...

Bilmiyor mu ki su katılmamış bir gericidir, iflah olmaz bir saltanatperest...

Atatürk için 'rejimi değiştirdi, şeriattı gavur yaptı' derken saltanatı şeriat, cumhuriyeti gavurluk diye yutturuyor. Vatandaşın padişaha kul köle olduğu mutlakiyetçi hanedanlığı özlüyor. Ve saltanatı Allah'ın emriymiş gibi yüceltiyor, kutsuyor.

Çok partili demokrasiden tek particiliğe, cumhuriyetten hükümdarlık yetkilerinin sınırlandırıldığı meşrutiyetçiliğe ve sonra da sınırsız yetkilerle donatılmış bir mutlak saltanat idaresine doğru tarihi tersine akıtmayı hayal ediyor.

Elinden gelse, son 150 yıllık ilerlemeyi, hak ve özgürlük kazanımlarıyla sildirecek,  sözü kanun padişahların iki dudağı arasına geri götürecek memleketi, bir hanedanın mülkiyetine geçirecek hepimizi.

Aklından zoruna bak...

Fakat dinle ne alakası var dünyevi iktidar hırslarının denmiyor fesliye.

Kendi lafıyla 'çüş' bile diyemiyor din adına ahkam kesenler, nerede kaldı Ayvacık imamına müdahale etmek.