Gündem

Kendini iki fakülteye dekan atayan Rektör, eşini de yüksek lisans öğrencisi yapmış

06 Eylül 2023 21:46

Göreve geldikten 12 gün sonra ihaleye çıkan ve kendisi için lüks makam aracı kiralayan Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdürrahim Alkış’ın kendini bu kez Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dekan olarak atadığı, eşini ise üniversiteye yüksek lisans öğrencisi olarak aldırdığı ortaya çıktı.

Geçen haziranda kendini İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak atayan Alkış'ın, bu defa da kendisini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak atadığı; eşini de kendi alanı olan "tasavvuf" yüksek lisans programına aldırdığı öğrenildi.

Yeniçağ'dan Gamze Dağ'ın haberine göre, üniversitenin yayınladığı yüksek lisans değerlendirme sonuçları listesine göre Ebru Nazlı Alkış 73,86 lisans mezuniyet notu ve 70,24 ALES puanı ile yüksek lisansa hak kazandı. Programa girmek isteyen ancak kabul edilmeyen Ahmet Demir isimli öğrenci adayının ise merkezi sınav puanları daha yüksek olmasına rağmen üniversite tarafından yapılan bilim sınavı ile birlikte toplam ortalamasının rektörün eşi Alkış'ın altına düştüğü görüldü.

Makam aracına her ay 36 bin ödeniyor

Habere göre, Rektör Alkış'ın lüks makam aracının devlete yıllık kira maliyeti ise 402 bin 84 TL 96 kuruş. Şırnak Üniversitesi, Rektörün lüks makam aracı için yakıt ve şoför hariç her ay 36 bin TL ödeme yapıyor. 2008'de kurulan Şırnak Üniversitesi'nde toplamda 630 akademik kadro bulunuyor. Okulda 325 akademisyen görev yapıyor. Buna göre okuldaki kadronun yalnızca yüzde 52'si dolu. Okulda 12 profesör, 31 doçent, 101 Dr. öğretim üyesi, 115 öğretim görevlisi, 66 da araştırma görevlisi bulunuyor.