Gündem

Eski HDP Milletvekili Kenanoğlu: DEM Parti CHP'yle 31 Mart’ı AKP ile 1 Nisan’ı konuşuyor

11 Şubat 2024 22:41

Eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, DEM Parti-AKP görüşme iddialarına ilişkin, "31 Mart’a yönelik görüşmeler CHP ile var. AKP ile olan görüşme 1 Nisan ve sonrası içindir" değerlendirmesinde bulundu. Kenanoğlu, "AKP ile yapılan görüşmeler de sadece Türkiye siyasetiyle ilgili değil belki de bunun merkezinde Orta Doğu var. Şimdi Amerika orayı boşaltma planları yapıyor. Türkiye nasıl bir aktör olacak. Orada Kürtler ciddi bir aktör çünkü. Kürtleri yanına almayan bir topluluk orada zorlanıyor. Biz odağı Türkiye haritasına bakıp onun içerisinde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi. 

Eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, DEM Parti'nin hem CHP hem de AKP'yle görüştüğünü, CHP ile 31 Mart seçimlerinin konuşulduğunu AKP'yle gündeminse Orta Doğu olduğunu söyledi.

Halk Tv'de konuşan Kenanoğlu, şunları aktardı:

"Evet şu anda DEM Parti AKP ile de CHP ile de görüşüyor. Peki bu görüşmeler nedir? Verilmesi gereken cevap bu. Ben buna inanıyorum ve biliyorum. AKP ile 31 Mart seçimlerine yönelik bir görüşmek yok tam aksine 31 Mart’a yönelik görüşmeler CHP ile var. AKP ile olan görüşme 1 Nisan ve sonrası içindir. DEM Parti açısından en birincil mesele Kürt sorunudur. Kürt sorunu çözüldüğü takdirde birçok alanın önü açılacağını düşünenlerdeniz. AKP ile görüşmeler sadece Türkiye’de olan bitenle ilgili değildir. Çözüm sürecinin bitirilmesinin sebebi sadece Türkiye’deki siyaset değildir. Aynı zamanda Irak’ta ve Suriye’de yürüyen işler de vardır bunun içinde.

"AKP ile Orta Doğu için görüşülüyor"

AKP ile yapılan görüşmeler de sadece Türkiye siyasetiyle ilgili değil belki de bunun merkezinde Orta Doğu var. Şimdi Amerika orayı boşaltma planları yapıyor. Türkiye nasıl bir aktör olacak. Orada Kürtler ciddi bir aktör çünkü. Kürtleri yanına almayan bir topluluk orada zorlanıyor. Biz odağı Türkiye haritasına bakıp onun içerisinde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu görüşmelerin güncel siyasetin dışında Orta Doğu ve uluslararası alandaki  gelişmelerle bağlantılı olup olmayacağını hiç hesaba katmıyoruz. Bana göre en önemli sebep bu."