Gündem

Kayıp 11 milyon dolar, Kapalı Çarşı'daki isim, Seçil Erzan'ın telefonundan silinenler: Emre Belözoğlu'nun avukatı konuştu

29 Kasım 2023 08:04

Davacıları arasında bazı sporcu ve iş insanlarının da bulunduğu, ‘yüksek kârlı fon vaadiyle’ dolandırıcılık davasında, şüpheli eski Denizbank Levent Büyükdere Caddesi şube müdürü Seçil Erzan’ın "hiç açıklayamadığı, kimde olduğu bilinmeyen kayıp bir 11 milyon dolarlık kısım olduğuna" vurgu yapıldı. 

Futbolcu Emre Belözoğlu'nun da 5 milyon dolar yatırdığı olayla ilgili avukatı Şekip Mosturoğlu, Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuştu

Bu fona 48 kişinin dahil olduğunu, sadece 8'inin futbol dünyasından olduğunu belirten Mosturoğlu, Erzan'ın hiç açılayamadığı, "kayıp" 11 milyon dolarlık bir kısım olduğunu söyledi.

Mosturoğlu, Erzan'ın mahkemede konuşması halinde yeni soruşturmalar açılabileceğini savundu:

"Örneğin Erzan'ın kendisinden para satın aldığını söylediği ve hiçbir aşamada adını vermediği, kendisinden korktuğunu açıkça söylediği, Kapalı Çarşı'da döviz alım satımı yapan kişinin kim olduğu, çok çok önemli. Bu ismin önemini anlayabilmeniz için şöyle bir kıyaslama yapabilirsiniz. Seçil Erzan çok değer verdiği Fatih Terim'in ismini çapraz sorgu sırasında mahkeme başkanının da çabası ile söylediği halde bu ismi asla veremeyeceğini üstelik mahkeme huzurunda söyledi." 

Erzan'ın telefonundan silinenlerde neler var?

Mosturoğlu, Erkin'in "Fonun adının Fatih Terim olması ve o ismin ağırlığıyla fona yatırım yapıldığı gerçeği yok mu?"  sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Seçil Erzan tarafından işletilen bu sözde fon, kamuoyunda ‘Fatih Terim Fonu' şeklinde isimlendirilerek Fatih Terim ile ilişkilendirilmiş olsa da mevcut tek ceza dosyasındaki durum bunu yansıtmıyor. Bu sözde fonun mağdurlarının bir kısmına bu fona Fatih Terim'in de yatırım yaptığı Seçil Erzan tarafından söylenmişse de sözde fon mağdurlarını yatırım yapmaya ikna eden en güçlü motivasyon kendilerine bu fonun, bankanın iki tepe yöneticisi tarafından yönetildiğinin söylenmiş olması. Bu iki isim bankacılık dünyasının çok önemli ve başarılı yöneticisi. Tabii ki bu konu tamamen Seçil Erzan tarafından, sözde fona yatırım yapmalarını sağlamak için şikayetçilere söylenmiş büyük bir yalan. Ancak, 7 Nisan 2023'te bankanın, Seçil Erzan hakkında suç duyurusunda bulunup, kaçacağını belirterek tutuklanmasını isterken Erzan'ı banka genel müdürlüğüne götürüp, bir yandan lehine delil yaratmasının savunulabilecek bir tarafı yok. Ha bu noktada, Seçil Erzan'ın yaptığı iddia edilen fiiller ister dolandırıcılık olsun, isterse zimmet olsun… Kendisine ait özel telefondan silinen ve banka için bu riske girmeye değecek kadar önemli olan sms, whatssapp, ses ya da fotoğraf ne? Bu da akıl karıştırıyor."

TIKLAYIN - Seçil Erzan: "Yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırıcılık" davası hakkında neler biliniyor?