Çevre

Kasırganın vurduğu Florida’da "et yiyen bakteri" uyarısı

02 Eylül 2023 02:30

Küba'dan ABD Kıyılarına yönelen Idalia Kasırgası, Florida'da üç kişinin ölümüne neden oldu. Kasırganın verdiği maddi hasarın 12 ile 20 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

31 Ağustos’ta Florida’yı vuran Idalia Kasırgası'da üç kişinin hayatını kaybetti. Kasırganın Georgia eyaletine doğru yöneldiği bildirildi.

Küba’da ortaya çıkan Idalia, şehir merkezine ilerlerken saatte 215 kilometre hızda rüzgarlara neden oldu.

 Florida Otoyol Devriyesi ekipleri, yağışlara bağlı olarak yaşanan trafik kazalarında iki kişinin ve ağaç devrilmesinden dolayı 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yeşil Gazete'de yer alan habere göre, Floridalılar kasırganın yarattığı yıkımın yaralarını sarmaya çalışırken yetkililer; et yiyen bakterilere, karbondioksit zehirlenmelerine ve sivrisineklere karşı halkı uyardı. Eyalet yetkilileri ve cerrahlar, 2022 yılında Florida’yı vuran Ian Kasırgası’ndan sonra en büyük tehditlerin et yiyen bakteriler olduğunu söyledi.Eyalet cerrahı Joseph Lapado, et yiyen bakterilerin açık yaraları hedef aldığını ve ateş gibi semptomlara sahip olan vatandaşların sağlık kuruluşlarına gitmesi gerektiğini bildirdi.