Gündem

Karlov suikastında kritik isim İstanbul'da yakalandı

15 Ağustos 2023 10:33

İstanbul’da terör ekiplerince FETÖ/PDY operasyonu düzenlendi. 

DHA'nın haberine göre, operasyonda, 2016'da Ankara’da Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastını gerçekleştiren Mevlüt Mert Altıntaş’ın mahrem sorumlusu Ş.S.’nin eşi A.S., Beylikdüzü’nde yakalandı. 

Karlov, çevik kuvvet polisi Mevlüt Altıntaş tarafından suikasta uğramıştı. 

Andrey Karlov kimdir?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov, Ankaralı Gezginler Kulübü'nün düzenlediği, "Gezgin gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya" başlıklı fotoğraf sergisinin açılışına katılmak üzere Çankaya Belediyesi'ne bağlı Kavaklıdere'deki Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne gitti. Yanında koruma görevlisi bulunmayan, sadece basın müşaviri ve tercümanı olduğu belirtilen Karlov'un yanı sıra açılışa Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi'nin de aralarında olduğu yaklaşık 100 davetli katıldı. Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara'da "protokol yolu" olarak bilinen Atatürk Bulvarı'nın hemen yanında bulunuyor.

Saat 19.00 sıralarında, Büyükelçi Karlov merkezdeki açılışta konuşma yaparken, binaya polis kimliği ile giren siyah takım elbiseli saldırgan önce havaya birkaç el ateş etti. Daha sonra arkasından dört beş kez Karlov'a ateş eden Altıntaş, o sırada saklanmaya çalışan ve kendilerini yere atan diğer davetlilere salonu derhal terk etmelerini söyledi. Diğer davetliler panik içinde salonu terk ederken yaralanarak yere düşen Karlov ile yalnız kalan Altıntaş, birkaç el daha silahını ateşledi.

Siyah takım elbise ve kravat giyen Altıntaş, saldırı sırasında şehadet işareti yapıp sloganlar atarken, "Allahu ekber. Halep'i unutmayın, Suriye'yi unutmayın. Beldelerimiz güvende olmadıkça sizler güvenliği tadamayacaksınız. Beni buradan ancak ölüm alır. Bu zulümde payı olan kim varsa hepsi tek tek hesabını verecek" diye bağırdı.