Dünya

Karısını nehre atmadan önce cesedini 200'den fazla parçaya ayıran kocaya ömür boyu hapis

09 Nisan 2024 12:04

T24 Dış Haberler

İngiltere'de öldürdüğü karısının cesedini nehre atması için arkadaşına 50 sterlin ödeyen 28 yaşındaki Nicholas Metson ömür boyu hapis cezasıyla yargılanıyor. 

26 yaşındaki eşi Holly Bramley'i dört bıçak darbesiyle öldürdükten sonra 224 parçaya bölen adam, vücut parçalarını Lincoln'de birlikte yaşadıkları dairenin mutfak kilerinde bir hafta boyunca sakladığını itiraf etti. 

Metson'ın büyük miktarlarda temizlik ürünleri satın aldığı ve 28 yaşındaki okul arkadaşı Joshua Hancock'u vücut parçalarının Bassingham'daki Witham Nehri'ne taşınmasına yardım etmesi için görevlendirerek cinayeti gizlemeyi çalıştığı ortaya çıktı. 

Öldürdüğü eşinin telefonundan arkadaşlarına mesaj göndererek onları onun hala hayatta olduğuna inandırmak için kandıran Metson, eşinin Facebook hesabını da kullandı. Eşinin banka hesabından para göndererek kendisini terk ettiğini ve Manchester'a taşındığını iddia etti.

Daha sonra cep telefonunda yapılan aramada Metson'un Google'da "Cesetten nasıl kurtulurum", "Karım ölürse ne gibi faydalar elde edebilirim" ve "Tanrı cinayeti affeder mi" gibi aramalar yaptığı ortaya çıktı.

Genç kadının kalıntıları, halktan biri tarafından 25 Mart akşamı, son görülmesinin üzerinden bir haftadan fazla süre geçtikten sonra nehirde bulundu. Cesedi bulan yürüyüşçü, bir insan elini fark edene kadar kalıntıların bir hayvana ait olduğunu düşündüğünü söyledi. Bramley'in kalbinin bazı kısımları da dahil olmak üzere bazı kalıntıları hiçbir zaman bulunamadı.

Lincoln Mahkemesi'ne çıkarılan Metson'ın ömür boyu hapsi isteniyor.