Gündem

Karar yazarından Mustafa Destici'ye: Fetullah çömezliğinden Cumhur İttifakı’na terfi eden bu küçük partinin genel başkanı hayatını böylesine yalakalıklarla sürdürüyor!

"Her şehit geldiğinde, şehitler üzerinden muhalefete saldırmayı maharet sayan bu küçük ortak, eğer küçücük de olsa yüreğinde şehitlerimizin acısını hissediyorsa, iktidara dönüp ‘çadır üslerle’ ilgili bir soru sorsun"

17 Ocak 2024 09:08

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Mustafa Destici'nin X üzerinden aralarında CHP,  İYİ Parti, Zafer, DEM gibi siyasi partilerin de bulunduğu 25 partiyi "terörü" desteklediğini iddia ettiği, tepki çeken paylaşımına işaret ederek, " Fetullah çömezliğinden Cumhur İttifakı’na terfi eden bu küçük partinin genel başkanına aslında ne desek boş, o hayatını böylesine küçük yalakalıklarla sürdüren bir zat. "dedi.

Terör saldırıları sonucu 20 günde 21 askerin şehit olunmasının siyasetçilerin önemsemediğini söyleyen Ocaktan, "Onlar tam bir utanmazlık içinde buradan nasıl siyasi kazanç elde edebileceklerinin hesabını yapıyorlar" ifadelerini kullandı. İsim vermeden Destici'yi hedef alan Ocaktan, Destici'ye Erdoğan'ın "Kimse terör üzerinden siyaset yapmasın. Kan üzerinden siyaset yapılmaz; şehitlerimiz, gazilerimiz üzerinden siyaset yapılmaz" sözlerini hatırlattığı  "Evlatlarımız siyasetçiler için şehit düşmedi" başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıkça ifade ettiği gibi terör, iktidar ve bütün siyasi partiler dahil milletçe hepimizin ortak meselesidir. Muhalefet partisi liderlerinin şehit cenazelerine katılmasını ayıplayarak, onları ‘terör destekçisi’ ilan ederek terörle mücadele edilmez.

Her şehit geldiğinde, şehitler üzerinden muhalefete saldırmayı maharet sayan bu küçük ortak, eğer küçücük de olsa yüreğinde şehitlerimizin acısını hissediyorsa, iktidara dönüp ‘çadır üslerle’ ilgili bir soru sorsun, hep birlikte alkışlayalım…

Türkiye’nin şu anda terör belası yüzünden yaşadığı acıları ve terörle mücadele için gerekli olan ‘ortak siyasi irade’ yerine ötekileştirici politikalar yüzünden ortaya çıkan çaresizliği gördükçe doğrusu hayıflanmamak mümkün değil.

Ama ne yazık ki bugün artık başka bir istikamete yöneldiği için, ülkenin legal siyasi partilerinin bile ‘terör destekçisi’ olarak suçlandığı ve nefes almakta zorlandığımız bir iklimi yaşıyoruz"

TIKLAYIN-Siyasi partileri terörü "desteklediğini" iddia ederek hedef alan Mustafa Destici'ye FETÖ "savunmaları" hatırlatıldı