Gündem

Karar yazarı Ocaktan: CHP'den yansıyan manzara, 28 Mayıs seçimlerinden ders alındığı yönünde bir görüntü arz etmiyor

23 Ağustos 2023 09:42

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye'de hiçbir siyasi hareketin toplumun sosyolojik haritasını dikkate almadan başarılı olamayacağının altını çizerek, "14-28 Mayıs seçim sonuçları, bu sosyolojik gerçekliğin test edildiği en somut örneklerinden birisidir. Muhalefetin, son seçimlerde ortaya çıkan sonuçları doğru okumadan 2024’teki 31 Mart seçimlerinde başarılı olması mümkün değildir" dedi.

Ocaktan "Muhalefet siyasi körlüğü aşabilir mi?" başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Geleceği, yani 31 Mart seçimlerini kazanabilmek için, genel seçimlerin nasıl bir siyasi körlükle kaybedildiğini de unutmamak gerekiyor. Başta CHP olmak üzere bütün muhalefet partilerinin, 28 Mayıs’tan almak zorunda oldukları dersle hafızalarını tazelemelerine şiddetle ihtiyaç var. Zira şu anda CHP’den yansıyan manzara hiç de ders alındığı yönünde bir görüntü arz etmiyor.

Daha da vahim olanı özellikle CHP elitlerinde bariz bir şekilde görülen “Biz cumhuriyetin kurucu partisiyiz, kazansak da kaybetsek de biz bu ülkenin güçlü partisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde bir duygu yansıması var ki esas tehlike de bu…

Galiba muhalefet partilerimiz toplumu yeterince tanımıyor. Toplumun ekonomide, hukukta, eğitimde, tarımda yaşanan krizin farkında olduğu varsayımına dayanarak çok kapsamlı değerlendirmeler yapıyorlar ama öyle bir toplum yok.  Hal böyleyken bu ülkeye başka bir gezegenden seçmen kitleleri getirilemeyeceğine göre, muhalefet partileri de bu sosyolojik gerçekliğe göre siyaset üretmek zorundadırlar, gerisi hikaye…" 

Yazının tamamı için tıklayın