Gündem

Karar yazarı Karaalioğlu: Kendine her türlü kötülüğü yapan bir ülkeyi durdurmak için karanlık planlara ihtiyaç yok

08 Mayıs 2023 08:49

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, ülkenin beka tehlikesi içinde olduğunu söyleyen iktidarın, şimdi bir kez daha beka tehlikesine karşı ülkeyi korumak vaadiyle oy istediğini belirterek, "Her ülkenin beka tehlikesi olabilir. Eğer, hukuk, ifade hürriyeti, liyakat, ehliyet, ortak akıl, denetim, şeffaflık ve kaliteli eğitim yoksa; yerine bol bol hamaset varsa o ülke geleceğinden endişe duymalıdır. Böyle bir ülkenin geri bırakılması için ayrıca dış güçlerin oyununa gerek yoktur. Kendi kendine her türlü kötülüğü yapan, gerilim, kutuplaşma, ötekileşme dahil bir ülkeyi geriletecek her şeyi kendine reva gören bir ülkeyi durdurmak için kimse hamleye, operasyona ve karanlık planlara ihtiyaç duymaz. Zaten kale boştur, ülke savunmasızdır ve kendi bacaklarından tutarak kendisini aşağıya çekmektedir" diye yazdı.

Gerçek bir beka tehlikesinden daha beterinin kötü yönetim olduğunu kaydeden Karaalioğlu, "Başarıları kendine yazmak, başarısızlık ve yenilgileri dış güçlere mal etmek kapalı toplumların işidir ve modası geçmiştir. Potansiyeli ve enerjisi bu kadar yüksek bir ülkeyi komplo ve senaryolarla oyalamak, sloganlarla insanları yanılmak; kötü yönetim gerçeğini gizleyerek, toplumu “dış güçlerin oyunları” yüzünden asla başaramayacakları duygusuna mahkum etmek de büyük haksızlıktır.

Başarısızlığı ve dünyanın gerisinde kalmayı türlü mazeretlerle perdelemek Cumhuriyet’in yüzüncü yılını sürmekte olan bir ülkeye hiç yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...