Gündem

Karar yazarı Kahveci: Yemen, Somali, Irak gibi ülkelerden göç alarak mı kalkınacağız, bu demografik değişimin sonu ne olacak?

24 Şubat 2023 07:09

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, TÜİK'in iki yıldır açıklamadığı ölüm verilerinde doğan çocuk sayısı ile vefat eden insan sayısı arasındaki farktan tam 2 milyon 198 bin kişi nüfus artışı olduğunu belirterek, "Biliyoruz ki Türkiye Batı ülkelerine göç veren bir ülke... Yani aslında doğan çocuk sayısı ile vefat eden insan sayısı farkından daha az nüfus artmış olmalıydı. Ama bırakın daha azını, 2 milyon 198 bin kişi daha fazla nüfusumuzu artırmış... Peki, kim bunlar?" diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı konuşmasını hatırlatan Kahveci, "Erdoğan birçok ülkenin böyle kalkındığını söylerken Türkiye’nin de göç alarak kalkınacağını söyledi. İyi ama kalkınan ülkeler eğitimli göç alırken Türkiye özellikle düşük eğitimli ve savaşçı nitelikte Doğu ülkelerinden göç alıyor.

Yemenli, Somalili, Iraklı gibi ülkelerden göç alarak mı kalkınacağız? Sizce Türkiye nereye gidiyor... Bu demografik değişimin sonu ne olacaktır? Hızla yozlaştığımızı tüm rakamlar ortaya koyarken siz daha ne bekliyorsunuz? Yarın çok geç olacak... Bilesiniz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...