Gündem

Karar yazarı Çakır: Her yeri kutuplaştırdınız, bari şehit cenazelerine el uzatmayın

Hangisi daha utanç verici; CHP liderinin şehit cenazesine katılmasını “gövde gösterisi” olarak nitelendirmek ve şehitlerin bedeni daha soğumadan cenazelerde yerel seçimler için oy istenmesi mi? Yoksa, “31 Mart’ta öyle hazırlanacağız ki bunların bir daha kapımıza uğrayacak yüzleri olmasın” diyerek CHP liderini hedef gösterip yuhalatmaya çalışmak mı?

27 Aralık 2023 10:32

Karar yazarı Elif Çakır, Pençe -Kilit Harekâtı bölgesinde gerçekleşen terör saldırısında 12 şehit verilmesinin ardından siyasette yaşanan polemiklere değinerek, "Bırakın şehit yakınları acılarını yaşasınlar, yaslarına saygı duyun. Her yeri kutuplaştırdınız bari şehit cenazelerine el uzatmayın. Camilerde Cuma hutbelerine kadar siyaseti soktunuz bari şehit cenazelerinden uzak durun." dedi.

Meclis'te AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Grup Başkanvekilleri tarafından okunan ve imzalanan bildiriye CHP'nin imza atmamasını yaptığı açıklamada; "Milli Savunma Bakanı gelsin, Meclis’i bilgilendirsin. 20 aydır süren Pençe Kilit operasyonunda hedef neydi, hedefe ulaşıldı mı, ulaşıldıysa neden oradayız. Ulaşılmadıysa nedenleri neler? Pençe Kilit operasyon bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var? İlan edilen şehitlerimiz dışında şehitlerimiz var mı? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz acaba terör örgütünün elinde mi?" sorularıyla açıklayan Özel'in terörü lanetlemesine rağmen iktidar ve ortakları tarafından gördüğü tepkilere değinen Çakır, "Şehitlerimizin bedeni soğumadan" başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Özel bu sorularında haksız mı? Gayet yerinde ve haklı sorular. Ana muhalefet lideri olarak elbette ki bu soruları soracak, muhalefet olarak görevi bu. İktidarın da açık ve net bir şekilde bu soruları yanıtlaması gerekiyor. Bu soruların cevabını öğrenmek ayrıca hepimizin hakkıdır.

İktidar bu sorulara yanıt vermek yerine CHP liderinin hamaset dolu bildiriyi imzalamamasını “utanç verici” olarak nitelendiriyor. Hangisi daha utanç verici?

Bu soruların sorulması mı? Yoksa şehitlerimizin bedenleri daha soğumadan şehitlerimiz üzerinden muhalefet partileriyle siyasi polemiğe girişmek mi?

Yoksa CHP liderinin şehit cenazesine katılmasını “gövde gösterisi” olarak nitelendirmek ve şehit cenazelerinin bedeni daha soğumadan şehit cenazelerinde yerel seçimler için oy istenmesi mi? Yoksa, “31 Mart’ta öyle hazırlanacağız ki bunların bir daha kapımıza uğrayacak yüzleri olmasın” diyerek CHP liderini hedef gösterip yuhalatmaya çalışmak mı?

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik söylesin, hangisi daha utanç verici?

Bırakın şehit yakınları acılarını yaşasınlar, yaslarına saygı duyun. Her yeri kutuplaştırdınız bari şehit cenazelerine el uzatmayın. Camilerde Cuma hutbelerine kadar siyaseti soktunuz bari şehit cenazelerinden uzak durun."

Yazının tamamı için tıklayın