Gündem

Karar yazarı Çakır: Erdoğan niye halka beş yıllık performansını anlatmıyor da seccade polemiği yapıyor?

11 Nisan 2023 09:45

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'nı "seccade" üzerinden hedef aldığını belirterek, "Erdoğan seccadeye basmanın bir ‘adabı muaşeret’ meselesi bile değil, bir 'kıbleyi bilme / bilmeme' meselesi olduğunu ileri sürecek kadar akıl almaz bir abartıyla konuştu, itikat meselesine dönüştürdü!

Hiçbir gerçek İslam alimi bunu isabetli bulmaz. Bu bir istismardır. Erdoğan’ın yukarıda alıntıladığım mantığıyla soralım o halde: Diyanet İşleri’ne başkan mı seçeceğiz, camiye imam mı atayacağız? Seccade meselesi niye bu kadar gündeminde Erdoğan’ın?" diye yazdı.

"Camiye imam seçmeyecek isek o zaman Erdoğan niye kendisi için değil de seccade için oy istiyor?" sorusunu yönelten Çakır, "Erdoğan açıklasın, Türk liramız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde yüzde 80 değer mi kazandı, yüzde 80 değer mi kaybetti?

Enflasyon yüzde 1’lere mi düştü, yüzde 85’lere mi yükseldi? Erdoğan seçmenin karşısına çıkıp neden 'beş yıllık gurur tablomuza oyunuzu istiyoruz' diyemiyor? Niye halka beş yıllık performansını anlatmıyor da seccade polemiği yapıyor?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...