Gündem

Karar yazarı Beki: Akşener, masaya döner mi?

07 Kasım 2023 09:02

Karar yazarı Akif Beki, CHP 38. Olağan Kurultay'ında genel başkanlık yarışını Özgür Özel'in kazanmasının ardından 'asıl meselenin' İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP ile ittifaka geri dönüp, dönmeyeceği olduğunu yazdı.

Özel'in kazanmasıyla 'değişimin lideri İmamoğlu'nun da güç kazandığını söyleyen Beki, "Akşener masaya geri döner mi?" başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

" (İmamoğlu'nun) İstanbul'u tekrar kazanma şansı arttı. Muhalefetin, İmamoğlu'nun adaylığı etrafında birleşip birleşememesiyse önemini koruyor. Hatta belki hâlâ belirleyici. Kendi seçmen havuzu, CHP'ye seçim kazandırmaya yetmiyor. Tabanını genişletmek, yeni seçmenlere açılmak zorunda.

Kılıçdaroğlu'nun, CHP'yi önyargılı kesimlerle barıştırma çabaları henüz meyve vermemiş olabilir. Ancak daha inandırıcı ve ikna edici bir liderlik karşısında vermeyeceği anlamına gelir mi?

CHP'nin kemikleşmiş oy mevcudu belli, hepsini alsa dahi boyu ne uzuyor, ne kısalıyor. Onca helalleşme adımlarından, gel gellerden sonra seçmen çoğaltmaktan vazgeçmenin alternatifi ne? Ya da fincancı katırlarını ürkütüp yeni seçmen adaylarını kaçırmak, CHP'ye ne kazandıracak? Özel, devraldığını eksiltmeyip partide başlamış yenilenmenin üstüne yeni tuğlalar da koymadan başarılı olamaz.

İttifak ihtiyacı, iktidar kadar muhalefet için de sürüyor. Ve Özgür Özel'le Ekrem İmamoğlu'nun bu zarureti fark etmesi, hissetmesi, üstlerine düşeni yapması yeterli olmayabilir. Değişimciler, kendi içlerinde gereğini yaptı. CHP kan tazeledi ama İYİ Parti de çöken ittifakı tazelemek isteyecek mi?

İttifak kapısı aralanacaksa söz sırası, Akşener'de."

Yazının tamamı için tıklayın