Ekonomi

Karar yazarı Akif Beki, AKP'li Canikli'nin açıklamasını hatırlattı: Hani AK Parti vergileri artırmayacaktı!

20 Temmuz 2023 08:45

Karar yazarı Akif Beki, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli'nin tweetlerini hatırlatarak, "Vergileri hani AK Parti artırmayacaktı!" dedi. 

Beki, AKP'nin baş ekonomi kurmayı Nurettin Canikli'nin 25 Mayıs'ta bir tweet dizisiyle seçmeni "aydınlattığını" belirterek, "Erdoğan kazanırsa faizler artırılmayacak, vergileri artırmaya da gerek kalmayacaktı. Bunları, muhalefet yapardı" diye konuştu. 

Beki, Canikli'nin uzun tweet serisinden bir bölümünü hatırlattı: 

"EYT’liler için yıllık ilave 300 milyar TL, En düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltilmesi nedeniyle yıllık ilave 200 milyar TL, Asrın felaketi deprem nedeniyle yıllık ilave 600 milyar TL, Memur ve emekli maaşlarında yapılacak yüksek oranlı artışlar nedeniyle yıllık ilave 300-400 milyar TL, Sosyal amaçlı diğer vaatler nedeniyle ilave yıllık 50 milyar TL, Tutarındaki harcama artışları belli başlı olanlarıdır. Bu ilave harcamaların tamamı, hiçbir kaynak problemi yaşanmadan ödenmektedir. EYT’lilerin emekli maaşları ödenmektedir. Emekli maaşları ödenmektedir. Deprem nedeniyle ortaya çıkan harcamalar gerçekleştirilmekte, depremzedelerin konutları çok hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Hatta yapımı tamamlanan konutlar teslim edilmeye başlanmıştır. Bu ödemelerde ve kamunun diğer ödemelerinde hiçbir gecikme yaşanmamaktadır. Kaynak problemi bulunmamaktadır."

Beki, "Kim olsa vergileri artıracaktı, diyenlerin yüzüne çarparsınız. Hani AK Parti olsa artırmayacaktı!" yorumunu yaptı.