Gündem

Karar Genel Yayın Yönetmeni Kiras: "CHP camiasında" epeydir altılı masanın diğer ortaklarını küçümseyen, hatta yok sayan birtakım tavırlar sergileniyor

"Şimdiye kadar masa zarar görmesin diye bu rahatsızlıklarını başka kanallardan iletmeye çabaladılar"

01 Ekim 2022 08:21

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, CHP yönetiminde değil ama "CHP camiasında" epeydir altılı masanın diğer ortaklarını küçümseyen hatta yok sayan birtakım tavırlar sergilendiğini iddia ederek, "Masayı itibarsızlaştırmanın, masanın değerini düşürmenin kendi oturdukları sandalyenin bacaklarını kesmek anlamına da geldiğini fark etmeyen bir kesim var CHP’de. Bu kesim Kılıçdaroğlu’nun partisini bugünkü noktaya taşımak için neler yaptığının ve bunları nasıl yaptığının da farkında gibi görünmüyor. Dolayısıyla altılı masanın üzerine titremeleri gereken bir değer ve kaçırmamaları icap eden bir imkân olduğunu göremiyorlar" diye yazdı.

Altılı masada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bir itiraz olmadığını ancak oldu bittiye getirilme çabasına itiraz edildiğini savunan Kiras, "“CHP’nin adayını” belirleme hakkı gayet tabii ki CHP’lilere ait. Ancak CHP’nin adayının “altılı masanın adayı” gibi lanse edilmesi en azından siyasi nezaket bakımından doğru olmaz. Dahası, kamuoyunda “Dayatma var” algısı oluşturur. Akşener’in ifade ettiği itiraz buydu. Gördüğümüz kadarıyla masanın diğer üyeleri de durumdan rahatsızlar. Şimdiye kadar masa zarar görmesin diye bu rahatsızlıklarını başka kanallardan iletmeye çabaladılar. Ancak durum değişmeyince Akşener “Bu masa noter değil” çıkışını yaptı.

Kimileri arkasında başka anlamlar arasa bile, bu çıkış haklı bir çıkıştı. Zira altılı masanın diğer beş üyesinin sanki o masada söz hakları yokmuş gibi görünmelerine yol açacak tutumlar tehlike işareti. Bu husustaki uyarıların bunca zamandır görmezden gelinmesi ise kaygı verici" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...