Dünya

Kanye West'ten Yahudi düşmanı paylaşımları için İbranice özür

27 Aralık 2023 11:00

T24 Dış Haberler

Resmi adını Ye olarak değiştiren ABD'li rapçi Kanye West, geçmişte bulunduğu Yahudi düşmanı söylemler nedeniyle İbranice bir özür yayımlayarak üzdüklerinin affını istedi. 

Ye'nin özrü, yeni albümü 'Vultures'ın Ocak ayına kadar ertelendiği haberleri sırasında yayımlandı. Albümün normalde Ekim ayında yayınlanacağı açıklanırken, birkaç kez ertelendi. 

Ye, geçen sene bir dizi tepki çeken sosyal medya paylaşımında bulundu. Ünlü rapçi, bir paylaşımında Sean Diddy Combs'un "Yahudiler tarafından kontrol edildiğini" iddia etti ve bir diğer paylaşımında Davut'un Yıldızı'nın içine konulmuş bir gamalı haç fotoğrafı kullandı. 

Rapçi, İbranice yaptığı paylaşımda, "Daha önce planlamadığım tüm öfke patlamaları için Yahudi toplumundan içtenlikle özür dilerim. Niyetim asla birini üzmek veya saygısızlık değildi; be incittiğim insanlar nedeniyle büyük pişmanlık duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Salı günü yaptığı paylaşımda Ye, "İleride daha fazla hassasiyet ve anlayış gösterebilmek için bu tecrübeden bir şeyler öğrenmeye kararlıyım" dedi.