Dünya

Kanye West'in yeni giyim koleksiyonu çöp poşetlerinde sergileniyor

18 Ağustos 2022 09:43

Adını ‘Ye’ olarak değiştiren, ABDli rapçi Kanye West, ABD merkezli giyim firması Gap için yaptığı son çıkan YeezyxGap koleksiyonunun satış stratejisi için eleştiriler aldı.

Ürünlerin askılarda sergilenmek yerine mağazanın etrafına dağılmış dev çöp poşetlerinde sergilenmesinden dolayı sosyal medya üzerinden tepkiler geldi.

CNN'de yer alan habere göre, New Yorklu bir Twitter kullanıcısının viral olan Twitter gönderisinde, mağazadaki ‘çöp poşetlerinin’ fotoğrafını paylaşarak ‘’mağaza çalışanları bedeninizi bulmanıza da yardım etmeyecek, sadece karıştırarak bulmak zorundasınız.’’ dedi.

Gap yetkilileri ve Ye’den eleştirilere yönelik bir açıklama gelmedi.

Başka bir Twitter gönderisinde ise bir kullanıcı Kanye’yi sevdiğini, ancak bir torba kıyafete 200 dolar vermeyi hayal bile edemediğini söyledi.

West, daha önce 2020 yılında Yeezy markası için çıkardığı iki spor ayakkabısına, İslam’da geçen meleklerin adı olan ‘İsrafil’ ve ‘Azrail’ adını verdiği için eleştiriler almıştı. Saygısızca bulunan bu davranışı için 2 binden fazla imzayla ayakkabıları protesto etmek için dilekçe verilmişti.