Dünya

Kanada Başbakanı Justin Trudeau: İslamofobinin Kanada'da yeri yok

Kasım ayında Toronto'daki yetkililer, Yahudi ve Müslüman karşıtı nefret suçlarının sayısında artış yaşandığını açıklamıştı

02 Şubat 2024 10:46

T24 Dış Haberler

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ontario eyaletinde bir camiye düzenlenen, nefret suçu olarak araştırılan ve "İslamofobinin yükselişinin bir parçası" olarak tanımlanan saldırıyı kınadı. 

Polis, 2017 yılında Quebec kentinde altı kişinin ölümüne yol açan cami saldırısının yıldönümünün arifesinde Mississauga camisinin penceresine iki taş atıldığını, olayda kimsenin yaralanmadığını söyledi.

Trudeau, X hesabında "İslamofobinin toplumumuzda yeri yoktur. Bu hafta başında Mississauga camisine yöneltilen saldırı rahatsız edici ve kabul edilemez. Bunu mümkün olan en güçlü ifadelerle kınıyorum" dedi.

Kanadalı Müslümanlar Ulusal Konseyi, saldırıyı "Ülke genelinde İslamofobik nefretin endişe verici yükselişinin bir parçası" olarak tanımladı.

Kasım ayında Toronto'daki yetkililer, Yahudi ve Müslüman karşıtı nefret suçlarının sayısında artış yaşandığını açıkladı. 
 
İsrail'in kayıtlarına göre, Filistinli İslamcı grup Hamas ile İsrail arasında başlayan savaşta 7 Ekim'den bu yana dünyanın birçok yerinde hem antisemitizm ve de İslamofobide artış var.