Gündem

İmamoğlu, riskli olduğu gerekçesiyle tahliye edilen Kâğıthane Devlet Hastanesi hakkında soruşturma başlattı

03 Mart 2023 07:42

Deprem bekleyen İstanbul'da tahliye edilen hastanelerden birisi 2005’te Kadir Topbaş döneminde yapılan Kâğıthane Devlet Hastanesi oldu. 18 yıllık hastanedeki çatlaklar endişe yarattı. 

Depremlerde birçok devlet hastanesi çöktü ya da ağır hasar aldı. Deprem bekleyen İstanbul için de Sağlık Bakanlığı harekete geçerek riskli hastaneleri tahliye etmeye başladı.

Taşınacağı açıklanan hastanelerden birisi de 2005’te Kadir Topbaş döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Anonim Şirketi tarafından inşa edilen Kâğıthane Devlet Hastanesi oldu. Hastane bugün saat 16.00 itibarıyla hizmete kapanacak. Burada verilen sağlık hizmeti Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacak

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; nöroloji, kardiyoloji, iç hastalıkları, göz, ruh sağlığı gibi pek çok poliklinik bulunan 4 katlı hastanede en kalabalık alan acil bölümü. 

Otopark katındaki kalın kolonlarda oluşan geniş çatlaklar dikkatten kaçmazken, duvarlarda ve kapı kirişlerinde çatlaklar olduğu gözlendi.

İmamoğlu soruşturma başlattı

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kâğıthane Devlet Hastanesi’ni İBB yaptırmış. Bu bina 2005 yılında yapıldığı halde riskli yapı çıktı. Soruşturmasına başladık" dedi.