Kültür-Sanat

Jülide Kural'dan Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında açıklama

29 Mart 2024 01:19

Usta aktör Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı oyuncu Jülide Kural, İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Kural, medyada yer alan 'yalan yanlış bilgiler' nedeniyle açıklama yapma gereği gördüğünü belirtti.

Jülide Kural açıklamasında, "Kadir İnanır'ın sağlık durumu şu anda son derece iyi bir şekilde seyretmektedir. Yoğun bakımdaki sürecin devam etmesinin tek nedeni doktorlarının kontrolü tamamen kendilerinde bulundurmak istemesiyle ilgilidir" dedi.

Kural, "Bugün üç kez yoğun bakıma yaptığım ziyaretlerde Kadir İnanır artık bir an önce eve gitmek istediğini bana ifade etmiş, doktorlarına o güzel gülüşünü göstermiş ve büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır. Bir tekrar bilgi olduğu için bunları bugün tekrar paylaşmayı düşünmüyordum ancak o kadar çok yalan yanlış bilgi ortada dolaşmaktadır ki..." diye belirtti.

Jülide Kural, Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin bilgilendirmelerde sadece Kadir İnanır'ın Instagram sayfasının ve Jülide Kural'ın Facebook sayfasının dikkate alınmasını isteyerek, "Bu açıklamayı yapmaya kendimi zorunlu hissetme nedenim de hepimizin Kadir İnanır'a duyduğu sevgi ve saygının büyüklüğüdür. Elbette sabırlı olmalıyız, emek vermeliyiz ve mutlaka özenli davranmalıyız. Sevginizin gücüne olan inancımla..." dedi.

Ne olmuştu?

Beykoz'daki evinde 24 Mart'ta rahatsızlanan sanatçı Kadir İnanır, bilinci kapalı şekilde ambulansla hastaneye kaldırıldı. Akşam saatlerinde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beyin damarında pıhtı atan İnanır'ın yoğun bakımda entübe edildiğini ve uyutulmuş olarak takibine karar verildiğini duyurdu. Koca, "Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır" dedi. 

Sanatçı Kadir İnanır bu sabah saatlerinde Beykoz'daki evinde rahatsızlandı. İnanır, Jülide Kural'ın çağırdığı ambulansla Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Haberi alan yakınları ve Kadir İnanır'ın yeğeni Levent İnanır hastaneye koştu. Beyin damarında pıhtı attığı öğrenilen İnanır'ın yoğun bakım servisinde tedavisi sürüyor.

Entübe edilen İnanır, geçen gün uyandırılmıştı.

Jülide Kural'dan açıklama: Kadir İnanır'ın tepkileri, uyandırma sürecinin başlayacağı umudunu verdi