Dünya

JK Rowling, trans hakları konusundaki duruşlarından dolayı Daniel Radcliffe ve Emma Watson'ı affetmeyeceğini söyledi

12 Nisan 2024 09:54

T24 Dış Haberler

J.K. Rowling, Harry Potter yıldızlarını trans hakları konusundaki görüşlerine karşı geldikleri için affetmeyeceğini söyledi. 

Son yıllarda trans hakları hareketinin belirli yönlerine karşı açık sözlü ve kararlı sosyal medya paylaşımları nedeniyle büyük tepki çeken Rowling, Daniel Radcliffe ve Emma Watson 'ın 2020'de trans haklarını destekleyen yorumlar yayınlamasının ardından onlarla arasını bozduğunu açıkça belli etti.  

Rowling şöyle konuştu, “Kadınların zorlukla kazanılmış haklarını aşındırmayı amaçlayan bir hareketin yanında yer alan ve platformlarını reşit olmayanların geçişini desteklemek için kullanan ünlüleri affetmeyeceğim. Ve eğer sesim kızgın çıkıyorsa, bunun nedeni çok kızgın olmamdır. Çocuklar ve gençler geri dönülemez şekilde zarar gördü ve binlerce kişi bu cinsiyet geçişi suçlarına ortak oldu; sadece doktorlar değil, aynı zamanda ünlüler de"

Radcliffe, Rowling'in konuyla ilgili bir tweet'ine şu yanıtı verdi: "Trans kadınlar kadındır. Aksi yöndeki herhangi bir açıklama, trans kişilerin kimliğini ve onurunu zedeler ve bu konuda bizden çok daha fazla uzmanlığa sahip olan profesyonel sağlık kuruluşlarının verdiği tüm tavsiyelere aykırıdır. Gençler, cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kaldıklarını bildiriyor. Transgender ve nonbinary bireyleri desteklemek, kimliklerini geçersiz kılmamak ve daha fazla zarar vermemek için daha fazlasını yapmamız gerektiği açık"

Watson şu tweeti attı: “Translar olduklarını söyledikleri kişilerdir ve hayatlarını sürekli sorgulanmadan veya söyledikleri kişi olmadıkları söylenmeden yaşamayı hak ediyorlar. Trans takipçilerimin şunu bilmesini istiyorum ki, ben ve dünyadaki pek çok insan seni görüyoruz, sana saygı duyuyoruz ve seni sen olduğun için seviyoruz.”