Dünya

Japonya'da şirketlere silahlı saldırılar düzenleyen militan grubun 49 yıldır aranan üyesi yakalandı

Kirişima'nın 18 Nisan 1975 tarihinde Tokyo'nun Ginza bölgesindeki bir binanın bir kısmını tahrip eden ev yapımı bir bombanın yerleştirilmesine ve patlatılmasına yardım ettiği iddia ediliyor

27 Ocak 2024 15:12

T24 Dış Haberler

Japonya'da 1970'lerde birçok bombalı saldırının arkasındaki Doğu Asya Japonya Karşıtı Silahlı Cephe mensubu Satoşi Kirişima, 49 yıllık kaçışın ardından yakalanmış olabilir.

Tokyo yakınlarındaki bir hastanede yatan bir hasta, 1970'lerde birçok ölümcül bombalı saldırının arkasındaki militan grubun üyesi olan Kirişima olduğunu iddia etti. Polis, başka bir isimle hastaneye yatırılan ve ölümcül kanser hastası olan bu kişinin DNA testlerinin sonuçlanmasını bekliyor.

Kirişima, 1972 ve 1975 yılları arasında Japonya'nın başkentindeki şirketlere karşı düzenlenen birçok bombalı saldırının arkasında olduğuna inanılan sol görüşlü bir örgüt olan Doğu Asya Japonya Karşıtı Silahlı Cephe'ye mensuptu.

Grubun 1974 yılında Mitsubishi Heavy Industries'in genel merkezine düzenlediği bir saldırıda 8 kişi ölmüştü.

Yerel basına göre Kirişima'nın 18 Nisan 1975 tarihinde Tokyo'nun Ginza bölgesindeki bir binanın bir kısmını tahrip eden ev yapımı bir bombanın yerleştirilmesine ve patlatılmasına yardım ettiği iddia ediliyor.

49 yıl sonra, şu anda 70 yaşında olan Kirişima, Tokyo'nun güneyindeki Kanagawa şehrinde bulunan Kamakura şehrindeki bir hastaneye giriş yaparken farklı bir isim kullandı. 

Ancak haberlere göre, Perşembe günü hastane yetkililerine aslında Kirişima olduğunu söyledi ve sadece birkaç aylık ömrü kaldığı için son anlarında "gerçek adını" kullanmak istediğini söyledi. Polis şimdi kimliğini doğrulamak için DNA testleri yapıyor