Gündem

İzmir'de iş cinayeti: Parfüm fabrikasında çıkan yangında 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı

17 Ocak 2024 10:32

İzmir'in Çiğli ilçesinde, bir parfüm fabrikasında çıkan yangında 1 işçi öldü, 3 işçi de yaralandı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 10001 Sokak'ta faaliyet gösteren bir parfüm fabrikasında saat 08.30 sıralarında yangın çıktı. Alevlerin hızla sardığı fabrikadan yükselen dumanlar, bölgenin birçok noktasından görüldü. İhbarla bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına aldı.

Fabrikada yapılan kontrollerde iş yeri çalışanı olduğu öğrenilen 1 kişinin cesedine ulaşıldı, 3 işçi de yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ayrıca fabrika bahçesindeki hafif ticari araç da kullanılamaz hale geldi.

Ölen işçinin kimliği belli oldu

İzmir'in Çiğli ilçesindeki bir parfüm fabrikasında çıkan yangında yaşamını yitiren işçinin evli ve 3 çocuk babası Kadir Zor (43), yaralanan işçilerin ise A.G., V.Ö. ve M.Z. olduğu bildirildi. Hastanedeki tedavi altında olan yaralıların hayat tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi.

Nedeni araştırılıyor

İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangının çıkış nedeni ile ilgili incelemelerini sürdürüyor. İlk belirlemelere göre; deodorant dolumu yapan sistemde parlama sonucu yangının çıkmış olabileceği üzerinde durulurken, detaylı incelemenin sürdüğü belirtildi. (DHA)