Gündem

İYİ Partili Ayfer Yılmaz, CHP ile buluşulduğu iddialarına "iftira" dedi, tekzip istedi

03 Aralık 2023 18:30

İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, Medyascope'da yer alan "Gürkan Çakıroğlu yazdı: İYİ Parti şemsiye mi olacak?" başlıklı yazı hakkında, "Basın Meslek İlkeleri’ne aykırı olarak haberleştirilen çamur at izi kalsın mantığı ile basit, kısır ve günlük politik menfaatler amacıyla haberleştirilen, anılan gerçek dışı haberin tekzibini talep etmek zorunluluğu hasıl olmuştur" açıklaması yaptı. 

Medyascope'dan Gürkan Çakıroğlu, "İYİ Parti şemsiye mi olacak?" başlıklı bir yazı yazdı. Yazıya göre; CHP-İYİ Parti arasında görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerin sonucunda da İYİ Parti’nin İstanbul-Ankara’da CHP’yi desteklemesine karşılık adı geçen illerin bazı ilçelerini İYİ Parti’ye bırakan bir mutabakata varıldığı ve Ankara Turan Güneş Bulvarı'nda müşterek bir ofis tutulduğunu iddia etti. 

Yazıya göre; partiler arasında gerçekleştiği iddia edilen görüşmeye İYİ Parti’den Ayfer Yılmaz yönetiminde bir ekip katıldı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Yılmaz ise Çakıroğlu'nun yazısı için tekzip talep etti. İddiaları yalanlayan ve bilgilerin teyitli olmadığını belirten Yılmaz'ın, tekzip talep ettiği açıklaması şu şekilde: 

"Scope Medya A.Ş.’nin sahibi olduğu Medyascope Tv isimli internet sitesinde yer alan 03.12.2023 tarihinde Gürkan Çakıroğlu tarafından yayınlanan yazıda büyük başlık ve puntolarla 'İYİ Parti şemsiye mi olacak?' başlıklı haber ile şahsım Ayfer YILMAZ hakkında asılsız ve töhmet altında bırakacak iftira niteliğindeki habere yer verilmiştir. 

Yukarıda belirtilen haberin içerisinde: ‘Lakin son iki haftaya dair gelişmeler bize başka şeyler söylemekte, samimiyete gölge düşürmekte. Aksi halde 16 Kasım 2023 günü saat 17:00 civarında CHP’den Selin Sayek Böke yönetiminde bir ekip ile İYİ Parti’den Ayfer Yılmaz yönetiminde bir ekip arasında; ve yine aynı yerde saat 20:00 sularında İstanbul’dan gelen Ekrem İmamoğlu’nun A Takımı ile İYİ Parti arasında Ankara Marriott Otel’de gerçekleştiği iddia edilen görüşmeyi neyle izah edeceğiz?’ Şeklinde asılsız bir haber yer almıştır. 

"Haberleştirilen tarih ve saatte farklı bir programımın olduğu tüm ailemin ve çevremin bilgisi ile sabittir"

Haberde belirtilen olay tamamen gerçek dışıdır. Basın Konseyi tarafından belirlenen Basın Meslek İlkeleri’nin ilgili maddelerinde de belirtildiği üzere:

4) Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.

6) Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlanamaz.

Habere konu iddia soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunmasına rağmen haberi yazan Gürkan Çakıroğlu tarafından tarafım Ayfer YILMAZ ve diğer taraflarca doğrulanmadan haberleştirilen bir iddia olup, herhangi bir şekilde 16 Kasım 2023 günü saat 17:00 civarında iddia edilen toplantıya katılmadığımı, kaldı ki haberleştirilen tarih ve saatte farklı bir programımın olduğu tüm ailemin ve çevremin bilgisi ile de sabittir, kamuoyunun ve tüm halkımızın bilgisine sunarız.

Basın Meslek İlkeleri’ne aykırı olarak haberleştirilen çamur at izi kalsın mantığı ile basit, kısır ve günlük politik menfaatler amacıyla haberleştirilen, anılan gerçek dışı haberin tekzibini talep etmek zorunluluğu hasıl olmuştur."


Gürkan Çakıroğlu'nun "İYİ Parti şemsiye mi olacak?" yazısının tamamı.