Gündem

İyi Partili vekil: Uruguay'dan 28 bin Angus geldi

“Savaşta olan Suriye’nin koyununa muhtaç olan Türkiye, bugün Uruguay’dan getirilen Anguslara mahkum oldu”

05 Temmuz 2023 07:28

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Bandırma Limanı'na içi büyükbaş hayvan yüklü dev bir geminin yanaştığı görüntüleri paylaştı. İktidara seslenen Çömez, "Bu kocaman devasa gemiyle Bandırma'ya bugün tam yirmi sekiz bin büyükbaş hayvan geldi. Angus geldi. Nereden geldi biliyor musunuz? Ta Uruguay'dan geldi" dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, dünyanın en bereketli toprakları ve coğrafyasında yaşadığımızı belirten Çömez, şunları söyledi:

“Maalesef 21 yıllık tek adam rejimi ve bu ucube sistem münasebetiyle Türk tarımı ve Türk hayvancılığı can çekişiyor. Şu anda sizlere Bandırma Limanı’ndan sesleniyorum; arkamda gördüğünüz bu kocaman devasa gemiyle Bandırma’ya bugün tam 28 bin büyükbaş hayvan geldi. Angus geldi. Nereden geldi biliyor musunuz? Ta Uruguay’dan geldi. 21 günlük yolculuğun ardından bu Anguslar Uruguay’dan yola çıktılar ve Bandırma’ya kadar geldiler. Şimdi buradan dağıtılıyorlar. Türkiye’nin değişik yerlerine. Önümüzdeki günlerde gelecek olan diğer gemilerle birlikte Angus sayısının yüz bini aşacağı söyleniyor.

“Türk tarımı, Türk çiftçisi çökertildi”

Bu Türkiye için korkunç bir felaket. Çünkü Türk tarımı, Türk çiftçisi çökertildi, öldürüldü, yok edildi. Desteksiz bırakıldı, çaresiz bırakıldı. Köyler boşaltıldı. Şu anda köylerdeki araziler zenginler tarafından alınıyor ve maalesef Türk köylüsü kendi topraklarında ırgat olarak, maraba olarak çalışıyor ve hayvancılık çöktü.

“Türkiye, bugün Uruguay’dan getirilen Anguslara mahkûm oldu”

Geçtiğimiz yıl Suriye’den altını çiziyorum, Suriye’den 100 bin küçükbaş hayvan gelmişti ve bunu getiren bir AKP’li milletvekiliydi.

Savaşta olan Suriye’nin koyununa muhtaç olan Türkiye, bugün bu bereketli topraklarda ve coğrafyada ta Uruguay’dan getirilen Anguslara mahkum oldu.

“Dünyanın en pahalı etini yediren bu iktidara hesap sormak lazım" 

100 binin üzerinde Angusla Türkiye’nin karnı doyurulacak önümüzdeki birkaç ay içerisinde. Ve et fiyatları sabit tutulmaya en azından bu seviyede tutulmaya çalışılacak.

Tabii bunun da hesabını sormak lazım. Türk çiftçisini bu hale getiren, Türk tarımını bu hale getiren ve bu millete dünyanın en pahalı etini yediren bu iktidara bir hesap sormak lazım.

"Bir başka felaket daha var"

Et fiyatlarını tutabilmek için ta Uruguay’dan, ta Latin Amerika’dan gelen hayvanlarla bu piyasayı kontrol altında tutmaya çalışıyorlar. Ha bir başka felaket daha var. Bandırma bugün korkunç bir çevre felaketiyle karşı karşıya bu hayvanların atıkları, bu hayvanların ortaya saçmış oldukları çevreyle ilgili kirlilikler, Bandırma sivrisinekten geçilmiyor. Bandırmalı çocuklar alerjik reaksiyon göstermeye başladılar. Ve maalesef Bandırma’da kokudan durulmuyor. Bu çevre felaketinin hesabını da birilerine sormak lazım."