Politika

İYİ Parti, Cumhuriyet'in kulisini yalanladı

17 Temmuz 2023 18:19

İYİ Parti Genel Başkan Basın Danışmanı Murat İde, yerel seçimlerle ilgili Cumhuriyet'te yayınlanan “CHP, bazı illeri İyi Parti’ye verebilir” kulis haberinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile iki partinin yerel yönetimlerden sorumlu yardımcılarına atıfla, bazı iddialar yer almıştı.

Parti Danışmanı İde, İYİ Parti’nin Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için “bazı büyükşehir belediyeleri ile ilgili talepte bulunduğu, CHP yönetiminin de bu talebe olumlu yaklaştığı” kulisini barındıran Cumhuriyet haberindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

İde, “Ne Sayın Burak Akburak ve Sayın Ahmet Akın arasındaki görüşmede, ne de, bir nezaket ziyaretinden ibaret Sayın Genel Başkanların görüşmesinde, yerel seçimler üzerine konuşma geçmemiş, hatta bu konu gündeme dahi gelmemiştir. Kimsenin şüphesi olmasın ki, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, her konuda olduğu gibi, önümüzdeki süreçle ilgili olarak da, açık ve şeffaf bir yol haritası ile hareket edecektir” diye konuştu.

TIKLAYIN | Kulis: Muhalefette yerel seçimlere yönelik “olumlu hava” esiyor; CHP, bazı illeri İyi Parti’ye verebilir

Kendisinde eski gazeteci olan İde, “Meslektaşlarımızın, kulis bilgileri konusunda daha dikkatli olmalarını, en azından doğrulatma konusunda asgari düzeyde mesleki önlem almalarını beklediğimizi bildiririz” dedi.

Ne olmuştu?

İde’nin hakkında açıklama yaptığı Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, İYİ Parti, daha çok sayıda büyükşehirde partisinin adayıyla seçime gidilmesini isterken yaşanan tartışmaların, “İYİ Parti’nin elini güçlendireceği” yorumu yapıldı. CHP’de ise, “Adana ve Mersin gibi şehirleri verebiliriz” görüşü olduğu öne sürüldü.