Politika

İyi Parti'de bir isim daha istifa etti: Gerekçe, "Akşener'in topluma gereken güveni vermemesi"

15 Aralık 2023 22:30

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Bornova Meclis Üyesi Kemal Sevinç partiden istifa etti. Sevinç'in yaptığı açıklamada Genel Başkan Meral Akşener'e yönelik sözleri dikkat çekti. Sevinç, "İlk yıllarda sayın genel başkanın izlediği siyaset bu yöndeydi ancak son dönemlerde merkez parti ekseninden uzaklaşan bir tutum izlemeyi tercih etmesi, topluma gereken güveni vermemesi nedenlerinden dolayı İyi Parti'de siyasete devam etmemin bir anlamı kalmadığı için parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım" dedi.

İYİ Parti’de seçimlerin ardından başlayan istifalar sürüyor. Ege'de Son Söz'ün haberine göre bu kez istifa haberi İzmir’den geldi. Sevinç’in istifası İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3’üncü oturumunda sunuldu. 

İBB'de uzun yıllar üst kademelerde görev alan Sevinç'in meclis üyeliği görevine bir süre bağımsız olarak devam edeceği ve CHP'ye katılmasının istendiği iddia edildi.

"Genel başkan son dönemlerde merkez parti ekseninden uzaklaşan bir tutum izlemeyi tercih etti"

Sevinç yaptığı açıklamada, "İyi Parti'de siyasete girmeyi tercih ederken beklentim, bu partinin ulusal siyasetlere ve Atatürk ilkelerine önem veren bir merkez partisi olması idi. İlk yıllarda sayın genel başkanın izlediği siyaset bu yöndeydi ancak son dönemlerde merkez parti ekseninden uzaklaşan bir tutum izlemeyi tercih etmesi, topluma gereken güveni vermemesi nedenlerinden dolayı İyi Parti'de siyasete devam etmemin bir anlamı kalmadığı için parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur" ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz da istifa haberini paylaştı

Gazeteci İsmail Saymaz, Sevinç'in istifasını sosyal medya platformu X'te paylaşarak şunları söyledi:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, “merkez parti ekseninden uzaklaşıldığı ve topluma güven verilmediği” gerekçesiyle partisinden istifa etti."

CHP, komisyona Sevinç'i önerdi

Sevinç'in istifası sonrası imar komisyonu üyeliği de düştü. CHP'nin komisyon için yeniden Sevinç'i önerdiği ve seçim sonunda Sevinç'in yeniden komisyona seçildiği bildirildi.