Dünya

İtalya Başbakanı Meloni, Mısır ve Filistin liderleriyle görüştü

21 Ekim 2023 19:29

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Kahire'de ayrı ayrı görüştü.

Mısır'da devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen Gazze'deki gelişmelerin ele alındığı "Kahire Barış Zirvesi"ne katılan Meloni, burada ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

İtalya Başbakanlığından Meloni'nin es-Sisi ile görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Orta Doğu'da devam eden ciddi çatışmanın ve bunun genişlemesini kontrol altına almayı amaçlayan acil ve koordineli diplomatik eylemin desteklenmesi ihtiyacı üzerinde duruldu" ifadesi kullanıldı.

Başbakan Meloni'nin, Kahire'deki toplantının aynı zamanda Gazze'deki acil insani ihtiyaçların araştırılması için de bir fırsat olduğunu belirttiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "İtalya ve Mısır, gelecek haftalarda güçlendirilmiş işbirliği ruhuyla çalışmaya devam edecek" ifadesi yer aldı.

Kahire'deki zirvenin oturum aralarında Başbakan Meloni'nin ayrıca Filistin Devlet Başkanı Abbas ile uzun ve samimi bir görüşme gerçekleştirdiği belirtilerek, "Toplantıda İtalya'nın, kendisini kesinlikle Hamas'la özdeşleştirmeyen ve Filistin halkını temsil eden meşru otoriteye verdiği destek teyit edildi. İki devlet perspektifine verilen destek de yinelendi" ifadesi kullanıldı. (AA)